НОВИНИ ДНЯ: Вихідні в Україні будуть теплі, але із дощами  США дозволять Україні удари вглиб РФ, але не ракетами ATACMS, - Times  Соціологи назвали головну причину, що заважає половині українців відчувати себе європейцями  Частину України накриють дощі та грози: прогноз погоди на 14 вересня  Чи зможуть удари Storm Shadow по РФ змінити перебіг війни: британські експерти вказали на наслідки  Путін зробив заяву щодо прямої участі країн НАТО у війні в Україні  Другий фронт та поразка РФ: експерт розповів, що необхідно для закінчення війни восенивсі новини дня
Політика
Світ
14.09.2024 396

Путін зробив заяву щодо прямої участі країн НАТО у війні в Україні

Путін вважає, що застосування далекобійної зброї ЗСУ неможливе без участі військових НАТО.

3fbd32fcf31539031f69d7ba5f5e8d12_14.09.24

Застосування українською армією західної зброї великої дальності для ударів по Росії означатиме безпосередню участь країн НАТО у бойових діях. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Таку заяву президент держави-агресорки Володимир Путін зробив у коментарі російським пропагандистам.

Водночас господар Кремля зазначив, що ЗСУ нібито уже завдають ударів вглиб Росії, але, за його словами, коли йдеться про застосування високоточної зброї великої дальності — це "вже зовсім інша історія".

Путін вважає, що застосування далекобійної зброї Силами оборони України можливе лише з використанням даних супутників НАТО, а “польотні завдання” у ці системи нібито можуть вносити тільки військові країн НАТО.

Тому він назвав дозвіл ЗСУ на застосування цієї зброї “прямою участю країн НАТО у війні в Україні”.

“Це буде означати, що США, європейські країни воюють з Росією. А якщо це так, то, маючи на увазі зміну самої суті цього конфлікту, ми будемо ухвалювати відповідні рішення, з огляду на ті загрози, які нам будуть створюватися", — пригрозив кремлівський диктатор.

Нагадаємо, під час зустрічі у Києві із державним секретарем США Ентоні Блінкеном та міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Леммі президент України Володимир Зеленський прокоментував ситуацію із дозволом на використання далекобійної зброї від західних партнерів, зокрема США.

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін зробив заяву щодо прямої участі країн НАТО у війні в Україні 5.00 5 1
Політика / Світ
14.09.2024 396
Еще материалы раздела «Світ»