НОВИНИ ДНЯ: Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  Лісовий висловився про скасування форми в школах  Чому РФ чекала тижні, щоб піти в контрнаступ у Курській області: просте пояснення експерта  Російська армія отримала наказ від Путіна відбити Курську область: у Forbes назвали терміни  Вихідні в Україні будуть теплі, але із дощами  США дозволять Україні удари вглиб РФ, але не ракетами ATACMS, - Times  Соціологи назвали головну причину, що заважає половині українців відчувати себе європейцямивсі новини дня
Політика
Світ
14.09.2024 194

США дозволять Україні удари вглиб РФ, але не ракетами ATACMS, - Times

Сполучені Штати можуть дозволити Україні використовувати британські та французькі ракети для ударів по території Росії. Але не американську зброю.

_bayden_pershi_prezidentski_debati_27_chervnya_2024_r_2_gettyimages_2158936870__1__66bc140efd6dbabad888b00d01838539_650x410_14.09.24

Про це пише РБК-Україна із посиланням на The Times. Про це повідомляють Контракти.UA.

За даними анонімних джерела, президент США Джо Байден може дати зелене світло президенту України Володимиру Зеленському на використання ракет Storm Shadow та їхніх французьких аналогів Scalp для ураження цілей на російській території на тій підставі, що Велика Британія та Франція підтримують такий крок.

Водночас, США навряд дозволять Україні застосовувати для ударів американські ATACMS.

Очікується, що Байден обговорить це питання з іншими європейськими лідерами, щоб вислухати їхні думки щодо будь-яких змін у політиці.

Наразі відомо, що і Британія, і Франція підтримують зняття обмежень на використання Україною своїх далекобійних ракет, але поки що американці блокують ці зміни, побоюючись ескалації

Раніше в ЗМІ поширювалась інформація, що США дозволить країні завдавати глибокі удари по Росії під час приїзду державного секретаря США Ентоні Блінкена.

Однак вчора, 11 вересня, до Києва приїхали Блінкен та глава МЗС Британії Девід Леммі. Та все ж відповідного рішення ухвалено не було

Проте під час свого візиту Блінкен заявив, що Україна переговорила з США про ситуацію на фронті, а також питання щодо далекобійності.

Тоді як у Британії заявили, що позиція щодо ударів України по РФ не змінилася.

Однак, вже надвечір західні ЗМІ повідомили, що Британія, ймовірно, вже прийняла рішення дозволити Україні використовувати крилаті ракети Storm Shadow по цілях на території Росії. Однак офіційно це не підтверджено.

Сьогодні радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що можливо офіційних підтверджень і не буде, натомість світ просто побачить нарощування ударів вглиб російської території.

Оценка материала:

5.00 / 2
США дозволять Україні удари вглиб РФ, але не ракетами ATACMS, - Times 5.00 5 2
Політика / Світ
14.09.2024 194
Еще материалы раздела «Світ»