НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати баклажани в тайському стилі: рецепт оригінального салату  На вихідних Україну охоплять сильні погодні контрасти  Дорогою до другого Саміту миру: до яких ризиків слід готуватися Україні  На що Путін робить ставку у війні: Портников пояснив його "психологію пацюка"  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  Лісовий висловився про скасування форми в школах  Чому РФ чекала тижні, щоб піти в контрнаступ у Курській області: просте пояснення експертавсі новини дня
Політика
Світ
14.09.2024 1678

Опитування показало, на скільки Гарріс випереджає Трампа після дебатів

Кандидат в презеденти США від Демократичної партії Камала Гарріс випереджає свого конкурента республіканця Дональда Трампа. Наразі відрив становить 5%.

_haris_57bccb6e4b5400d91afed10749b8baf0_650x410_14.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Reuters. Про це повідомляють Контракти.UA.

За даними дводенного опитування Reuters/Ipsos, серед зареєстрованих виборців Гарріс лідирує на 5%, що більше, ніж результати опитування в період 21-28 серпня.

Зокрема, серед виборців, які сказали, що чули хоча б щось про дебати у вівторок, 53% сказали, що перемогла Гарріс, а 24% - що переміг Трамп. Решта заявили, що не чули або не відповіли. Близько 52% тих, хто знайомий з дебатами, сказали, що Трамп плутався і не виглядав різким. А 21% сказали те ж саме про Гарріс.

Серед виборців-республіканців кожен п'ятий сказав, що Гарріс змусила Трампа оборонятися в гострих президентських дебатах.

Близько 52% виборців, знайомих з дебатами, сказали, що Гарріс "справила враження людини з вищими моральними принципами", порівняно з 29%, які сказали те ж саме про Трампа.

Виборці загалом дали Гарріс кращі оцінки, ніж Трампу, за те, як вона трималася. На запитання, хто з них виглядав більш гідно, 56% людей, знайомих з дебатами, віддали перевагу Гарріс, порівняно з 24%, які віддали перевагу Трампу. Сорок дев'ять відсотків сказали, що Гарріс «здалася мені людиною, яка вислухає мене і зрозуміє мої проблеми», порівняно з 18%, які так оцінили Трампа.

В опитуванні взяли участь 1690 дорослих американців по всій країні, в тому числі 1405 зареєстрованих виборців. Похибка становить близько трьох відсоткових пунктів для зареєстрованих виборців.

Нагадаємо, після дебатів Джо Байдена і Дональда Трампа у червні, 67% опитаних CNN американців визнали перемогу Трампа. Днями у США відбулися дебатами між кандидатами у президенти Трампом та Гарріс. Однак союзники Трампа вважають, що він програв.

Після чого Трамп заявив, що не має наміру проводити нові теледебати з Камалою Гарріс.

РБК-Україна забрало у матеріалі головні заяви кандидатів в президенти США Гарріс та Трампа на дебатах.

Оценка материала:

5.00 / 2
Опитування показало, на скільки Гарріс випереджає Трампа після дебатів 5.00 5 2
Політика / Світ
14.09.2024 1678
Еще материалы раздела «Світ»