НОВИНИ ДНЯ: Рецепт яблучних пундиків з йогуртовою глазур'ю  Міністр оборони Китаю назвав переговори єдиним способом закінчення війни в Україні  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Вибори президента США: хто лідирує після дебатів — опитування  Як приготувати баклажани в тайському стилі: рецепт оригінального салату  На вихідних Україну охоплять сильні погодні контрасти  Дорогою до другого Саміту миру: до яких ризиків слід готуватися Українівсі новини дня
Політика
Світ
14.09.2024 181

Прем'єр Британії відповів на погрози Путіна

Київ має право на самооборону. Путін розпочав війну проти України і може припинити її будь-якої миті.

_starmer_keir_starmer_gettyimages_1246841761_687f738_14.09.24

Про це заявив прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер, повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian. Про це повідомляють Контракти.UA.

Він зробив цю заяву на шляху до Вашингтона на зустріч із президентом США Джо Байденом, щоб обґрунтувати прийняте рішення Заходу, яке дозволить Україні атакувати територію Росії з використанням ракет Storm Shadow, частково вироблених у Великій Британії.

Раніше Путін заявив, що будь-яке використання британських ракет великої дальності на території Росії призведе до війни НАТО із його країною.

Відповідаючи на погрози, висловлені Путіним, Стармер заявив журналістам: "Росія розпочала цей конфлікт. Росія незаконно вторглася в Україну. Росія може негайно покласти край цьому конфлікту. Україна має право на самооборону".

Він додав, що Великобританія надала "навчання та можливості" (маючи на увазі зброю), щоб допомогти Україні відобразити російське вторгнення, і сказав, що він відвідує президента США частково тому, що "очевидно, що необхідно провести додаткові обговорення характеру цих можливостей".

Раніше видання Guardian повідомило, що США та Велика Британія спільно з іншими союзниками домовилися дозволити Україні завдавати ударів по військових цілях на території Росії ракетами Storm Shadow, дальність польоту яких становить не менше 300 км, що є давньою вимогою Києва.

За даними Bloomberg, уряди США та Великої Британії все ще обговорюють дозвіл Україні завдавати ударів великої дальності по російській території.

Оценка материала:

5.00 / 1
Прем'єр Британії відповів на погрози Путіна 5.00 5 1
Політика / Світ
14.09.2024 181
Еще материалы раздела «Світ»