НОВИНИ ДНЯ: Путін чекає на вибори у США: коли б не були переговори, він всіх обдурить — американський експерт  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грози  У середу прогнозують до +32°, подекуди дощі та грозивсі новини дня
Політика
Світ
14.09.2024 1259

Контрнаступ РФ у Курській області: у США відреагували на події

Вашингтон стежить за ситуацією на Курщині.

0240d8b39f22eb6e7aac8adaf74cbea7_14.09.24

Російські війська намагаються провести контрнаступ у Курській області. Втім, Пентагон називає масштаби цих дій "незначними". Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив прессекретар Міністерства оборони США генерал-майора Пет Райдер, пише "Укрінформ".

Він зауважив: США підтверджують інформацію про спроби армії РФ провести контрнаступальні дії. Втім, ЗСУ надалі утримують значні території на Курщині.

"Ми бачимо, що на нинішньому етапі російські підрозділи починають, намагаються провести певні контрнаступальні дії в Курській області", – сказав Патрік Райдер.

За його словами, в Пентагоні стежать за розвитком подій на території країни-агресорки Росії.

Нагадаємо, аналітики ISW заявляють, що росіяни пішли в контратаки в Курській області, ЗСУ втрачають позиції. Наразі ситуація в регіоні нестабільна.

Оценка материала:

5.00 / 2
Контрнаступ РФ у Курській області: у США відреагували на події 5.00 5 2
Політика / Світ
14.09.2024 1259
Еще материалы раздела «Світ»