НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати баклажани з горіхами по-грузинськи: класичний рецепт  Союзники Трампа вважають, що він програв на дебатах із Гарріс, - CNN  Перед дозволом бити по РФ: США хочуть від України стратегію війни на рік – Bloomberg  Зеленський про Курський напрямок: росіяни хочуть деокупувати території, але успіхів не видно  Рецепт яблучних пундиків з йогуртовою глазур'ю  Міністр оборони Китаю назвав переговори єдиним способом закінчення війни в Україні  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вереснявсі новини дня
14.09.2024 132

В Україні дорожчають помідори

Тепличні помідори в Україні коштують у середньому у 2,2 раза дорожче, ніж у першій половині вересня 2023 року.

Про це повідомляють Контракти з посиланням на галузеве видання EastFruit.

Українські виробники, за його даними, згодні відвантажувати тепличні помідори не дешевше за 50-60 грн/кг ($1,21-1,45/кг), що в середньому на 17% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

"Можна констатувати, що на сьогоднішній день тепличні томати в Україні надходять у продаж за найвищими, як мінімум, за останні сім років цінами", — зазначає видання.

За словами представників тепличних комбінатів, підвищувати ціни їм дозволяє значна активізація попиту на внутрішньому ринку. Дедалі більшу зацікавленість у цих овочах виявляють місцеві роздрібні мережі та оптові компанії.

Крім того, підвищенню цін сприяє подорожчання ґрунтових томатів, а також обмежена пропозиція продукції як відкритого, так і закритого ґрунту.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні дорожчають помідори 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
14.09.2024 132
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»