НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
Політика
Світ
16.09.2024 181

"Пробили дно". Лубінець жорстко пройшовся по Червоному Хресту

У четвер, 12 вересня, росіяни обстріляли конвой МКЧХ, внаслідок чого загинули троє українців, які були працівниками організації. Проте керівництво відреагувало лише ввечері, не згадавши в своїй заяві винуватців у смертях.

_lubinets_facebook_com_dmytro_lubinets_f0b309371f5fda891098846d1040c044_650x410_16.09.24

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, повідомляє РБК-Україна з посиланням ефір телемарафону. Про це повідомляють Контракти.UA.

Він зазначив, що трагедія сталась вранці, о 9:10. Однак президентка Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) опублікувала свою заяву лише ввечері, ні слова не сказавши про росіян.

"І жодного слова не згадала про росіян. Вже навіть їхніх працівників вбивають, нажаль, наших громадян... Вже росіяни вас вбивають, по факту, представників вашої організації. І замість того, щоб це засудити, терміново вийти з заявою, направити окрему місію, вимагати пояснень від росіян та зробити максимально свою роботу, вони нічого не роблять і не кажуть, тиша", - заявив Лубінець.

Він додав, що зробив висновок про те, що МКЧХ необхідно закрити як в Росії, так і в Україні. Причиною є те, що організація "пробила дно".

"На мій погляд дно МКЧХ вже пробила остаточно і окрім закриття и місії (Міжнародного комітету Червоного Хреста - ред.) в Російській Федерації та і по факту в Україні, ми вже від них нічого позитивного отримати не можемо", - сказав уповноважений ВРУ з прав людини.

Дмитро Лубінець також зазначив, що нинішнє керівництво організації знищило ім'я МКЧХ, яке мало багаторічну історію. Крім того, за його словами, на цю організацію вже можна "чіпляти замок" та звертатись до їхніх найбільших донорів з пропозицією створювати нову організацію, оскільки ця вже не є ефективною.

Обстріл конвою МКЧХ

Нагадаємо, що зранку 12 вересня військові Російської Федерації обстріляли машини гуманітарної місії МКЧХ. Через атаку загинули троє громадян України, які були працівниками організації. Ще двоє людей постраждали.

Детальніше про обстріл конвою МКЧХ читайте в матеріалі РБК-Україна.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Пробили дно". Лубінець жорстко пройшовся по Червоному Хресту 5.00 5 2
Політика / Світ
16.09.2024 181
Еще материалы раздела «Світ»