НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
Політика
Світ
16.09.2024 1270

Китай назвав "єдиний вихід" для війни в Україні

Пекін закликає до миру.

Китай вважає, що єдиним шляхом розв’язання війни в Україні є мирні переговори. Мовляв, конфронтація "нікуди не веде". Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив міністр оборони Китаю Дон Цзюнь під час глобального зібрання військових чиновників, повідомило HKFP.

"Єдиним виходом для розв’язання таких гарячих проблем, як криза в Україні та ізраїльсько-палестинський конфлікт, є просування миру та переговорів", - висловився китайський міністр.

З його слів, у війнах "немає переможців", а конфронтація "нікуди не веде".  Дон Цзюнь закликав країни сприяти "мирному розвитку та інклюзивному врядуванню".

"Що гостріший конфлікт, то більше ми не можемо відмовитися від діалогу та консультацій. Кінець будь-якого конфлікту — це примирення", - заявив очільник Міноборони КНР.

Нагадаємо, раніше Китай зробив заяву про війну в Україні та швидке припинення бойових дій. Пекін наголошує, що українському питанні дотримується "об’єктивної та справедливої ​​позиції" і зосереджений на сприянні політичному врегулюванню "кризи".

Оценка материала:

5.00 / 3
Китай назвав "єдиний вихід" для війни в Україні 5.00 5 3
Політика / Світ
16.09.2024 1270
Еще материалы раздела «Світ»