НОВИНИ ДНЯ: Сибіга закликав Польщу надати Україні МіГи: подробиці  РФ планувала захоплення великих обласних центрів: Зеленський про мету Курської операції  На заході і півдні очікуються короткочасні дощі та грози: прогноз погоди на 17 вересня  Зеленський заявив, що Україна не може оснастити навіть 4 із 14 необхідних бригад  Радник Байдена анонсував суттєвий пакет допомоги Україні до кінця вересня  У вівторок на захід України повернеться осіннє тепло   Командир “Ахмату” визнав існування полонених “кадировців” і дав їм цинічну порадувсі новини дня
Політика
Світ
17.09.2024 3755

Туреччина закликала до мирних переговорів з урахуванням інтересів України

Туреччина прагне якомога скорішого завершення війни в Україні. Для цього вони пропонують використати мирні переговори з урахуванням інтересів України.

_parlament_gettyimages_1711854192_6ae40322c5007562e3b9ebd15a3ab974_650x410_17.09.24

Про це заявив генеральний директор з питань міжнародної безпеки МЗС Туреччини Басат Озтюрк, пише РБК-Україна з посиланням на "Голос Америки". Про це повідомляють Контракти.UA.

Озтюрк зазначив, що Туреччина "без вагань" підтримує Україну, оскільки вона є "сусідом, історично братньою, сестринською країною". Водночас він наголосив, що підтримка зумовлена не лише питанням кримських татар.

"Ми вважаємо весь український народ також нашими сестрами й братами, і тому я справді вболіваю за них усім серцем", - зазначив представник турецького МЗС.

За його словами, Туреччина не хоче затягнення російсько-української війни. Проте він підкреслив, що це не означає, що Україна повинна здатися.

"Жодна війна не тривала вічно. В умовах укладення миру цієї війни також має бути, безумовно, дотримання легітимних і законних інтересів українського народу", - зазначив Озтюрк..

Нагадаємо, що Україна та Росія не ведуть прямих перемовин щодо закінчення війни. Попри деякі чутки в ЗМІ, що нібито вже пройшли секретні переговори між Україною і Росією щодо часткового припинення вогню, український президент Володимир Зеленський заявив, що це не правда.

"Щоб розмовляти з росіянами, потрібні повноваження, я нікому їх не надавав", - підкреслив Зеленський.

Оценка материала:

4.50 / 4
Туреччина закликала до мирних переговорів з урахуванням інтересів України 4.50 5 4
Політика / Світ
17.09.2024 3755
Еще материалы раздела «Світ»