НОВИНИ ДНЯ: Столтенберг розкрив деталі, як РФ брехала НАТО перед вторгненням в Україну  Україна передала США список цілей у Росії, які хоче вразити – Reuters  Курячі відбивні, запечені з яйцем сиром та помідорами: рецепт ефектної страви  Опубліковано рейтинг країн за якістю життя: на якому місці Україна.  Частину України накриють дощі: синоптики дали прогноз на початок тижня  Білорусь хоче уникнути участі у бойових діях проти України, - ЦНС  Рецепт дерунів з курячим філевсі новини дня
Політика
Світ
17.09.2024 232

Білорусь хоче уникнути участі у бойових діях проти України, - ЦНС

Військово-політичне керівництво Білорусі хоче уникнути участі у бойових діях проти України. Такі настрої практично на всіх рівнях.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС). Про це повідомляють Контракти.UA.

Зокрема, білоруські представники силових структур у неформальних розмовах визнають, що армія Білорусі нездатна протистояння Збройним силам України в разі прямого військового зіткнення.

Причиною цього називають відсутність достатньої кількості людей та озброєння. Крім того, ситуація погіршується ще й тим, що країна передала Росії значні обсяги озброєння та боєприпасів, які залишилися від СРСР. Ще один фактор - відсутність досвіду у сучасній війні та небажання військових Збройних сил Білорусі воювати проти України.

Ще більше зневіру у власних спроможностях посилила успішна операція Сил оборони України в Курській області Росії.

"В розмовах "не під запис" проводяться прямі паралелі між Збройними силами республіки Білорусь та тими російськими підрозділами, які забезпечували оборону кордону в Курській області", - зазначили у ЦНС.

Крім того, білоруси бояться за свої НПЗ, оскільки розуміють, що повністю знаходяться в зоні ураження українських ракет та дронів, а війська ППО Білорусі, у свою чергу, не мають бойового досвіду. Страх виникає ще й на тлі того, що навіть сили ППО РФ не можуть захистити власні нафтопереробні заводи від ударів України.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому Білорусь почала стягувати війська до кордону з Україною. За даними ДПСУ, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко робить це під виглядом навчань. У відповідь українські прикордонники посилюють оборону в Чернігівській області.

Оценка материала:

5.00 / 2
Білорусь хоче уникнути участі у бойових діях проти України, - ЦНС 5.00 5 2
Політика / Світ
17.09.2024 232
Еще материалы раздела «Світ»