НОВИНИ ДНЯ: Частину України накриють дощі: синоптики дали прогноз на початок тижня  Білорусь хоче уникнути участі у бойових діях проти України, - ЦНС  Рецепт дерунів з курячим філе  Синоптик попередив про похолодання в Україні: температура впаде на 3-6 градусів  "Ми забрали усе, що в них було": Зеленський повідомив, скільки бригад вдалося укомплектувати західною зброєю  Може стати початком кінця для Путіна: полковник армії Британії - про операцію ЗСУ у Курській області  Коли будуть перші заморозки в Україні: синоптики розказали, коли очікувати похолоданнявсі новини дня
Політика
Світ
17.09.2024 150

Назвав Росію "непереможною". Токаєв визнав прихильність до Путіна та Сі Цзіньпіна

Канцлер Німеччини Олаф Шольц прибув до Казахстану з офіційним візитом. Однією із тем його розмови з президентом Казахстану Касимом-Жомартом Токаєвим стали бойові дії в Україні.

_zhomart_tokaev_gettyimages_1257892703_514c44941d847fccba4da8af5ab1987c_650x410_17.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву пресслужби президента Казахстану. Про це повідомляють Контракти.UA.

Коментуючі бойові дії в Україні Токаєв заявив, що "Росія непереможна", а подальша війна нібито призведе до наслідків для всього світу.

"Фактом є те, що у військовому відношенні Росія непереможна. Подальша ескалація війни призведе до непоправних наслідків для всього людства і, насамперед, для всіх країн, прямо залучених до російсько-українського конфлікту", - заявив очільник Казахстану.

На його думку, хороший шанс на досягнення хоча б перемир'я було втрачено з відмовою укласти Стамбульську угоду.

"Але можливість для досягнення миру, як і раніше, існує. Потрібно уважно розглянути всі мирні ініціативи різних держав і прийти до рішення зупинити військові дії, а потім перейти до обговорення територіальних питань. На наш погляд, мирний план Китаю і Бразилії заслуговує на підтримку", - заявив він.

Токаєв заявив, що між Казахстаном та Росією розвивається співпраця в рамках стратегічного партнерства і союзництва.

Водночас він наголосив, що його країна "симпатизує" українцям.

"У Казахстані з непідробною симпатією ставляться до українського народу, його самобутньої культури. Між нашими державами ніколи не було розбіжностей. Посольство нашої країни продовжує функціонувати в Києві", - заявив він.

Нагадаємо, що цього року Казахстан відмовився дотримуватися всіх санкцій Заходу проти Росії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Назвав Росію "непереможною". Токаєв визнав прихильність до Путіна та Сі Цзіньпіна 5.00 5 2
Політика / Світ
17.09.2024 150
Еще материалы раздела «Світ»