НОВИНИ ДНЯ: "Росія непереможна": Токаєв визнав прихильність до Путіна та Сі Цзіньпіна  Чому РФ так хоче кінця війни до 2026-го і до чого тут переговори: головне з виступу Буданова  Болгарський перець, запечений у духовці: рецепт пікантної закуски  Нове відкриття: вчені запевняють, що швидкі міжзоряні подорожі можливі  Столтенберг розкрив деталі, як РФ брехала НАТО перед вторгненням в Україну  Україна передала США список цілей у Росії, які хоче вразити – Reuters  Курячі відбивні, запечені з яйцем сиром та помідорами: рецепт ефектної стравивсі новини дня
Політика
Світ
17.09.2024 186

Росія не буде застосовувати навіть тактичну ядерну зброю, - генерал США

Країни Заходу припускали ймовірність використання Росією ядерної зброї, переоцінивши підтримку Кремля з боку Китаю.

Про це заявив колишній голова Центрального Командування Збройних сил США та екс-командувач Об'єднаними Збройними силами Коаліції в Афганістані генерал Девід Петреус, пише РБК-Україна з посиланням на форум Ялтинської європейської стратегії (YES). Про це повідомляють Контракти.UA.

За його словами, на початку війни у США було обґрунтоване побоювання можливості використання Росією ядерної зброї. Кремль попередили, що у випадку застосування навіть тактичної ядерної зброї, буде знищено Чорноморський флот РФ.

"Проте згодом ми побачили межу підтримки Росії з боку Китаю. Зрештою, згодом Сі (президент КНР Сі Цзіньпін. - ред.) публічно закликав РФ утриматися від цього кроку. А потім таку заяву зробив і (прем’єр-міністр Індії Нарендра. - ред.) Моді", - зазначив Петреус.

З огляду на ці факти, генерал зазначив, що наразі "нема підстав говорити про ймовірність використання Росією навіть тактичної ядерної зброї, не кажучи вже про стратегічну".

Ядерні погрози Кремля

З початку повномасштабного вторгнення, російський диктатор Володимир Путін неодноразово погрожував застосувати ядерну зброю проти України. Такі меседжі часто лунали в періоди провалів армії РФ на окремих напрямках фронту.

Днями директор ЦРУ Вільям Бернс заявив, що восени 2022 року існувала ймовірність застосування агресором ядерної зброї під час контрнаступу ЗСУ в Харківській області.

Згодом Бернс уточнив, що Путін періодично буде залякувати початком війни з країнами Заходу, але таких погроз лякатися не слід.

У Центрі протидії дезінформації такі погрози диктатора назвали лише словами, бо він сам боїться поразки у війні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія не буде застосовувати навіть тактичну ядерну зброю, - генерал США 5.00 5 2
Політика / Світ
17.09.2024 186
Еще материалы раздела «Світ»