НОВИНИ ДНЯ: Як дебати вплинули на рейтинги Гарріс і Трампа  Синоптик попередив про похолодання в Україні: температура впаде на 3-6 градусів  На заході і півдні очікуються короткочасні дощі та грози: прогноз погоди на 17 вересня  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Українівсі новини дня
Політика
Світ
17.09.2024 1875

"Росія непереможна": Токаєв визнав прихильність до Путіна та Сі Цзіньпіна

На думку президента Казахстану, подальша війна нібито призведе до наслідків для всього світу.

9f89844ffa6e3311222524f94527672d_17.09.24

Канцлер Німеччини Олаф Шольц прибув до Казахстану з офіційним візитом. Однією з тем його розмови з президентом Казахстану Касимом-Жомартом Токаєвим стали бойові дії в Україні. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомила пресслужба президента Казахстану.

Коментуючи бойові дії в Україні, Токаєв заявив, що "Росія непереможна", а подальша війна нібито призведе до наслідків для всього світу.

"Фактом є те, що у військовому сенсі Росія непереможна. Подальша ескалація війни призведе до непоправних наслідків для всього людства і, насамперед, для всіх країн, безпосередньо залучених до російсько-українського конфлікту", – заявив очільник Казахстану.

На думку Токаєва, хороший шанс на досягнення хоча б перемир'я було втрачено з відмовою укласти Стамбульську угоду.

"Але можливість для досягнення миру, як і раніше, існує. Потрібно уважно розглянути всі мирні ініціативи різних держав і прийти до рішення зупинити воєнні дії, а потім перейти до обговорення територіальних питань. На наш погляд, мирний план Китаю і Бразилії заслуговує на підтримку", – заявив він.

Токаєв заявив, що між Казахстаном та Росією розвивається співпраця в межах стратегічного партнерства і союзництва.

Водночас він наголосив, що його країна "симпатизує" українцям.

"У Казахстані з непідробною симпатією ставляться до українського народу, його самобутньої культури. Між нашими державами ніколи не було розбіжностей. Посольство нашої країни продовжує функціонувати в Києві", – заявив він.

Нагадаємо, 5 вересня посольство закликало громадян Казахстану залишити Україну.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Росія непереможна": Токаєв визнав прихильність до Путіна та Сі Цзіньпіна 5.00 5 2
Політика / Світ
17.09.2024 1875
Еще материалы раздела «Світ»