НОВИНИ ДНЯ: Телескоп Hubble зробив унікальне фото галактики у сузір’ї Сітки  Недостатність західної допомоги не дає Україні створювати ефективні бойові підрозділи, - ISW  Рецепт хачапурі з кабачків  Коли день осіннього рівнодення 2024 року: що це за дата, чим вона особлива  В Україні частину областей зачепить похолодання: синоптикиня дала детальний прогноз  Путін зробив ставку на затяжну війну: генерал Маломуж розкрив плани Росії  Оладки з грушею без цукру: рецепт корисного сніданкувсі новини дня
Політика
Світ
18.09.2024 228

Путін зробив ставку на затяжну війну: генерал Маломуж розкрив плани Росії

Маломуж наголосив, що Україна має відмовитися від стереотипу затяжної війни на довгі роки.

4a145f36c7316e0d32845d32af5e92bd_18.09.24

Очільник Кремля Володимир Путін зробив ставку на затяжну війну, сподіваючись на втому європейських країн і ймовірну зміну президента США. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Таку думку висловив керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках, генерал армії Микола Маломуж в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA.

За його словами, у Росії вважають, що в такій ситуації Україна погодиться на всі їхні умови, а їхня армія зможе проводити наступальні операції в інших регіонах. Однак він впевнений, що Україна здатна протидіяти таким планам ворога через проведення альтернативних операцій, таких як на Курщині. Такі дії дезорієнтують армію окупантів, порушують їхню оборону та змушують маневрувати в умовах нестачі ресурсів.

"Ми починаємо ламати цю стратегію. Ми маємо відмовитися від стереотипу затяжної війни на довгі роки. Ми бачимо, що українським Генштабом готуються альтернативні операції на кшталт Курської. Мають бути ще. А якщо Брянськ? А якщо Бєлгород? А підготувати стратегічну операцію на окупованих територіях, де ворог не очікує, де він не має укріпрайонів? Це стратегічні підходи, які дезорієнтують противника, розбалансовують його війська та оборону, він губиться, він не може маневрувати, у нього недостатньо ресурсів… Ось тут уже і перспектива краху Росії у 2024-2025 роках стає реальною", - припускає експерт.

Генерал вважає, що Росія сама по собі не розпадеться завдяки своїм ресурсам, якими вона здатна продовжувати затяжну війну. Населення буде жити в бідності, ще більше затягуватиме паски, але війна триватиме.

"І, звісно, вирішальний момент для 2024-2025 років – підготовка стратегічних операцій зі звільнення територій України", – підсумував експерт.

Нагадаємо, за даними Forbes, ЗСУ мають нову стратегію операції в Курській області.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін зробив ставку на затяжну війну: генерал Маломуж розкрив плани Росії 5.00 5 2
Політика / Світ
18.09.2024 228
Еще материалы раздела «Світ»