НОВИНИ ДНЯ: Шведські булочки з корицею канелбулар: рецепт ароматної випічки  Телескоп Hubble зробив унікальне фото галактики у сузір’ї Сітки  Недостатність західної допомоги не дає Україні створювати ефективні бойові підрозділи, - ISW  Рецепт хачапурі з кабачків  Коли день осіннього рівнодення 2024 року: що це за дата, чим вона особлива  В Україні частину областей зачепить похолодання: синоптикиня дала детальний прогноз  Путін зробив ставку на затяжну війну: генерал Маломуж розкрив плани Росіївсі новини дня
Політика
Росія
18.09.2024 248

Збільшення армії є частиною довгострокової мети Росії, яка виходить за межі війни в Україні, - ISW

Зусилля Росії збільшити чисельність збройних сил є частиною довгострокової мети РФ, яка виходить за межі війни проти України. Ця мета спрямована на збільшення чисельності та загального потенціалу російської армії шляхом довгострокових широкомасштабних реформ збройних сил.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW). Про це повідомляють Контракти.UA.

Ці реформи тривають з початку 2023 року і включають відновлення Московського та Ленінградського військових округів і формування нових армійських корпусів, загальновійськових армій, а також механізованих і повітряно-десантних дивізій.

По мірі того, як російські військові починають формувати нові дивізії, армійські корпуси та армії, їх укомплектованість має зростати паралельно, принаймні на папері, зазначають в ISW.

"Проте здатність Росії належним чином здійснити ці реформи та інтегрувати збільшення бойового персоналу частково залежить від її ведення війни в Україні, як раніше оцінював ISW", - йдеться у звіті.

Середньострокові та довгострокові обмеження щодо формування збройних сил та економічні обмеження продовжуватимуть погіршувати здатність Росії підтримувати збільшення чисельності своїх військових і належно впроваджувати намічені реформи, зауважили в Інституті.

Нагадаємо, Путін своїм указом розпорядився збільшити штатну чисельність російської армії до 2 млн 389 тисяч осіб. Чисельність військовослужбовців зросте до 1,5 млн осіб.

За оцінками ISW, Путін не схильний оголошувати нову хвилю мобілізації в РФ. Однак він не виключає такої можливості.

Оценка материала:

5.00 / 2
Збільшення армії є частиною довгострокової мети Росії, яка виходить за межі війни в Україні, - ISW 5.00 5 2
Політика / Росія
18.09.2024 248
Еще материалы раздела «Росія»