НОВИНИ ДНЯ: Столтенберг розкрив деталі, як РФ брехала НАТО перед вторгненням в Україну  Україна передала США список цілей у Росії, які хоче вразити – Reuters  Курячі відбивні, запечені з яйцем сиром та помідорами: рецепт ефектної страви  Опубліковано рейтинг країн за якістю життя: на якому місці Україна.  Частину України накриють дощі: синоптики дали прогноз на початок тижня  Білорусь хоче уникнути участі у бойових діях проти України, - ЦНС  Рецепт дерунів з курячим філевсі новини дня
Політика
Україна
17.09.2024 199

НБУ помітив махінації громадянина РФ Павла Маліка на фінансовому ринку

Павло Малік, одіозний бізнесмахінатор, який використав для виведення грошей до росії другий паспорт на ім'я Дмитра Мурахвера, неодноразово ставав об'єктом журналістських розслідувань.

original_17.09.24

У 2014 році Малік зробив Мурахвера – громадянина України й Австрії, ще й податковим резидентом російської федерації, зареєстрував на нього бізнес в окупованому Криму та Донецьку. Після численних журналістських розслідувань та кримінальних справ стало зрозуміло, що Дмитро Семенович Мурахвер, це підставна особа Павла Семеновича Маліка. Пише from-ua.org. 

PHOTO-2024-09-16-11-09-25_17.09.24_1

Через резонанс від розголошення цієї інформації Малік зрозумів, що Мурахвера дискредитовано, йому нічого не залишалося робити, як самому отримувати російське громадянство. Що він і зробив у грудні 2023 року. Того ж грудня 2023 року як громадянин рф він отримав російський індивідуальний податковий номер у москві. Ця інформація міститься у відкритих джерелах, так наприклад на сайті rusprofile.ru можна знайти інформацію, що у 2023 році Малік Павло Семенович у м. москва отримав російський ІПН 772878125604.

Слід зазначити, що Малік Павло за часів Януковича був правою рукою та «гаманцем» очільників Вищого господарського суду України Татькова Віктора Івановича та Ємельянова Артура Станіславовича, займався легалізацією їх корупційних мільярдів, утому числі через свої фінансові компанії.

Після втечі Януковича, Малік разом із Татьковим втік до Австрії, де їх чекав нібито чистий європейський готельний бізнес оформлений на дружин. У свою чергу, з метою приховання та подальшого збереження всі активи в Україні були перереєстровані на Дмитра Мурахвера. Відтак, Павло Малік ставши спадкоємцем «чорної каси» після Віктора Татькова та Артура Ємельянова і наразі продовжує успішно розвивати свою імперію та нарощувати активи, відняті у громадян України та українського бізнесу через всеосяжну корупцію у судах, правоохоронних структурах та органах державної влади.

Зараз, коли Мурахвера дискредитовано, Павло Малік змушений усі активи перереєструвати назад на себе.

Так, Павло Малік, будучи громадянином рф (скрін додається), за останні два роки стає власником відомих великих об'єктів нерухомості в тимчасово окупованому Донецьку, таких як: ЦУМ, торгові центри «Маяк», «Імперія меблів», «Декор Донбасс», бізнес-центр «Фаворит» на вул. Університетській , ООО «ФАВОРИТ-2002»,ООО «АКВИЛОН», ООО «ТКФ «МАЯК-ДОН» та багато інших

При цьому логічним є питання чи можливо на росії, в окупованих Донбасі та Криму будучи громадянином України так активно працювати без співпраці з ФСБ та іншими структурами? Адекватним цьому є висновок, що Павло Малік не просто новоспечений громадянин росії, він перш за все зрадник України, пособник тероризму який активно свідомо співпрацює зі спецслужбами країни агресора на шкоду Україні.

Повертаючись до сліпоти чиновників НацБанку варто відмітити, що в Україні через того ж Дмитра Мурахвера, Малік володіє Фінансовою компанією «КАПІТАЛ ДЖІРІНГ».

Відповідно до загальнодоступної інформації на сайті НБУ, у серпні 2024 року ТОВ «ФК «КАПІТАЛ ДЖІРІНГ» потрапила в перелік компаній, до яких регулятором застосовані заходи впливу та щодо яких проводиться повна перевірка інформації. Тож цікаво, що зможуть вигадати аудитори Маліка, якщо кінцевий бенефіціар –громадянин країни-терориста. У випадку надання регулятору достовірної інформації, НБУ, швидше за все, позбавить усіх ліцензій фінансову компанію, контрольовану Маліком.

У свою чергу, Служба безпеки України в минулому році вже порушувала кримінальну справу проти Павла Маліка та Дмитра Мурахвера, арештовувала їх майно, але зараз «чарівним чином» арешт з усього майна знято, як знято всі підозри, незважаючи на кричущі факти. І як зараз реагуватиме СБУ, якщо наразі у відкритому доступі в російських реєстрах можна побачити російський паспорт Павла Маліка?

Чи знову, продовжать не помічати злочинну діяльність громадянина росії – українського зрадника Маліка на території України?

Можна тільки здогадуватися, чому Павло Малік користується такою поблажливістю…

Оценка материала:

5.00 / 2
НБУ помітив махінації громадянина РФ Павла Маліка на фінансовому ринку 5.00 5 2
Політика / Україна
17.09.2024 199
Еще материалы раздела «Україна»