НОВИНИ ДНЯ: "Росія непереможна": Токаєв визнав прихильність до Путіна та Сі Цзіньпіна  Чому РФ так хоче кінця війни до 2026-го і до чого тут переговори: головне з виступу Буданова  Болгарський перець, запечений у духовці: рецепт пікантної закуски  Нове відкриття: вчені запевняють, що швидкі міжзоряні подорожі можливі  Столтенберг розкрив деталі, як РФ брехала НАТО перед вторгненням в Україну  Україна передала США список цілей у Росії, які хоче вразити – Reuters  Курячі відбивні, запечені з яйцем сиром та помідорами: рецепт ефектної стравивсі новини дня
Політика
Світ
17.09.2024 938

Bloomberg: частина союзників України розглядає завершення війни переговорами у 2025 році

Деякі союзники України обговорюють можливість завершення війни з Росією шляхом переговорів між Москвою та Києвом у 2025 році. Але рішення про переговори мають ухвалювати лише українські чиновники.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg. Про це повідомляють Контракти.UA.

За інформацією джерел видання, частина партнерів України обговорює, яким шляхом могла б закінчитися війна. І це викликає в деяких західних столицях побоювання, що українські воїни будуть змушені передчасно припинити вогонь.

Співрозмовники Bloomberg уточнюють, що офіційні особи в країнах Заходу в рамках стратегії на 2025 рік почали більш серйозно розглядати завершення війни між Україною та Росією за допомогою переговорів.

Але водночас західні чиновники дали зрозуміти, що рішення про переговори прийматиме Київ і тиску на президента України Володимира Зеленського у цьому питанні немає.

До таких обговорень, як пише видання, призвело те, що на полі бою "немає жодних ознак прориву", а війна наближається до чергової зими. Тому деякі офіційні особи почали вивчати можливість "виходу з глухого кута".

Але журналісти звертають увагу, що переговори про припинення вогню мають вирішити ключову проблему: як зробити Україну невразливою для можливого нового нападу Росії і водночас не втягнути країни Заходу в конфлікт.

Оценка материала:

5.00 / 2
Bloomberg: частина союзників України розглядає завершення війни переговорами у 2025 році 5.00 5 2
Політика / Світ
17.09.2024 938
Еще материалы раздела «Світ»