НОВИНИ ДНЯ: Чи дозволить Британія Україні завдавати ударів по РФ: видання Times дізналося  Шольц зробив заяву про шляхи для досягнення миру в Україні  Шведські булочки з корицею канелбулар: рецепт ароматної випічки  Телескоп Hubble зробив унікальне фото галактики у сузір’ї Сітки  Недостатність західної допомоги не дає Україні створювати ефективні бойові підрозділи, - ISW  Рецепт хачапурі з кабачків  Коли день осіннього рівнодення 2024 року: що це за дата, чим вона особливавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.09.2024 421

Телескоп Hubble зробив унікальне фото галактики у сузір’ї Сітки

Космічний об'єкт розташований за 35 мільйонів світлових років від Землі.

7867b0b9890d6de0d751d5cc9006dd33_18.09.24

Космічний телескоп NASA/ESA Hubble зафіксував спіральну галактику з перемичкою NGC 1559, розташовану в сузір’ї Сітки, поруч з Великою Магеллановою Хмарою. Галактика розташована на відстані приблизно 35 мільйонів світлових років від Землі. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомила обсерваторія ESA.

Світлина складається з десяти окремих фотографій, які Hubble зробив з різними фільтрами, що дозволяє захопити світло різної довжини хвиль. Це забезпечує широкий спектр інформації про астрофізичні процеси в галактиці. Зокрема, зображення охоплює ультрафіолетове світло (близько 275 нанометрів), а також синє, зелене, червоне і ближнє інфрачервоне (1600 нанометрів) світло.

Фільтри використовуються для того, щоб вловити світло, яке випромінюється на конкретних довжинах хвиль, що дозволяє детально вивчити різні аспекти галактики. Одним з прикладів є червоний фільтр з довжиною хвилі 656 нанометрів, який відображає випромінювання атомів водню, що іонізуються. Цей тип випромінювання називається лінійним Н-альфа випромінюванням.

Нові зірки, що формуються в молекулярних хмарах з газоподібного водню, випромінюють велику кількість ультрафіолетового світла. Це світло поглинається хмарами, іонізуючи їх і змушуючи їх світитися в червоному спектрі. Таким чином, червоні та рожеві кольори на зображенні, що заповнюють спіральні рукави NGC 1559, є свідченням активного зореутворення в цих областях.

Нагадаємо, конгрес США проведе слухання щодо НЛО після того, як у Монтані зафіксували об'єкт з миготливими вогнями над ядерною базою.

Оценка материала:

5.00 / 2
Телескоп Hubble зробив унікальне фото галактики у сузір’ї Сітки 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
18.09.2024 421
Еще материалы раздела «Суспільство»