НОВИНИ ДНЯ: Зупинити війну в Україні та запобігти Армагеддону: що пропонують син Трампа та Роберт Кеннеді  Шольц зробив заяву про шляхи для досягнення миру в Україні  Шведські булочки з корицею канелбулар: рецепт ароматної випічки  Телескоп Hubble зробив унікальне фото галактики у сузір’ї Сітки  Недостатність західної допомоги не дає Україні створювати ефективні бойові підрозділи, - ISW  Рецепт хачапурі з кабачків  Коли день осіннього рівнодення 2024 року: що це за дата, чим вона особливавсі новини дня
Політика
Світ
18.09.2024 1452

Президент Бразилії зробив заяву про війну Росії в Україні

Бразіліа закликає до миру, наголосив Лула да Сілва.

2e3d1d771cbcd544c1dd69ce37e63506_18.09.24

Бразилія залишиться нейтральною в конфлікті (так Бразиліа називає війну) між Україною та Росією. Мовляв, країна закликає до мирного вирішення. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив президент Бразилії Луїз Інасіо Лула да Сілва, повідомляє Correio Braziliens.

За його словами, учасники війни, які зараз закликають до діалогу з Бразилією, повинні були зробити це до початку бойових дій.

"Для Бразилії важливо залишатися осторонь цього конфлікту і виступати за мирне врегулювання. Ті, хто хоче говорити з нами зараз, могли б зробити це до початку війни", - заявив Лула да Сілва.

Він наголосив, що нібито Бразилія вже засудила російське вторгнення. Втім, країна продовжує наполягати на мирному розв'язанні війни, прагнучи уникнути участі у військових діях.

Нагадаємо, раніше ПАР підтримала план Китаю і Бразилії щодо завершення війни РФ проти України. Зазначається, що Південна Африка підтримує консенсус із шести пунктів, запропонований країнами, для політичного врегулювання конфлікту в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Президент Бразилії зробив заяву про війну Росії в Україні 5.00 5 2
Політика / Світ
18.09.2024 1452
Еще материалы раздела «Світ»