Життя та Стиль
Суспільство
Що приготувати з баклажанів: рецепт бабагануша
Основним інгредієнтом страви є баклажани, запечені цілими.
Це традиційна закуска східної кухні, яка є паштетом з баклажанів із додаванням пасти тахіні, часнику, паприки, лимонного соку, оливкової олії та зелені. Подавайте її охолодженою зі свіжим лавашем, коржами піта або крекерами. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Баклажани - 2 шт.
Часник - 2 зубчики
паста тахіні - 2 ст. л.
паприка копчена - 1 ч. л.
лимонний сік - 1 ст. л.
оливкова олія - 3 ст. л.
перець чорний мелений
зелень петрушки, кропу, кінзи
сіль
- Баклажани вимийте та обсушіть паперовим рушником. Наколіть зубочисткою по всій поверхні, змастіть оливковою олією і викладіть на деко.
- Випікайте в наперед розігрітій духовці до 220 градусів 25-30 хвилин (добре, якщо баклажани місцями підгорять). Накрийте баклажани фольгою і залиште до остигання. Потім ложкою виберіть їхню м'якоть у миску.
- Зелень подрібніть.
- До баклажанів додайте часник, видавлений через прес, пасту тахіні, паприку, лимонний сік, оливкову олію, перець чорний мелений і сіль. Подрібніть масу занурювальним блендером до однорідності. Викладіть бабагануш на блюдо і посипте зеленню.
Поради:
- Зелень використовуйте на свій смак.
- Оливкову олію можна замінити на соняшникову.