НОВИНИ ДНЯ: Оладки з грушею без цукру: рецепт корисного сніданку  Синоптикиня попередила про короткочасне похолодання в Україні та повідомила кого воно не торкнеться  Куди в Росії досягають ракети Storm Shadow: мапа об’єктів  Путін не виключає можливості оголосити ще одну хвилю мобілізації, - ISW  Тепло, як у серпні: у Києві оновлений четвертий температурний рекорд за три дні  Комітет Ради підтримав заборону на мобілізацію обмежено придатних до 25 років  Просить техніку у Судану і Венесуели: експерт про те, чому РФ прагне завершити війнувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.09.2024 155

Синоптик розповіла, коли чекати на «бабине літо»

Вересень 2024, як і прогнозували синоптики, розпочався з теплих, майже літніх днів.

Про це розповіла синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха, повідомляють Контракти з посиланням на УНІАН.

За її словами, зараз в Україні ще продовжується метеорологічне літо.

«Тому що не було ще ніякого різкого похолодання. «Бабине літо» - це такий народний термін. І ми його можемо, скажімо так, застосовувати тільки тоді, коли відбулося вже восени певне зниження температури, а потім знову наступив більш теплий період», – пояснила експерт.

Вона додала, що такі погодні умови можуть бути, вони завжди чергуються в природі - періоди циклонів та антициклонів.

«І ось «бабине літо» — це коли зникає антициклональний характер погоди, але вже після певного зниження. Хоча б після певних заморозків. Поки що у нас до 25-го числа практично буде утримуватися більш літній характер погоди і продовжується метеорологічне літо», — зазначила вона.

Оценка материала:

5.00 / 2
Синоптик розповіла, коли чекати на «бабине літо» 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
18.09.2024 155
Еще материалы раздела «Суспільство»