НОВИНИ ДНЯ: Телескоп Hubble зробив унікальне фото галактики у сузір’ї Сітки  Недостатність західної допомоги не дає Україні створювати ефективні бойові підрозділи, - ISW  Рецепт хачапурі з кабачків  Коли день осіннього рівнодення 2024 року: що це за дата, чим вона особлива  В Україні частину областей зачепить похолодання: синоптикиня дала детальний прогноз  Путін зробив ставку на затяжну війну: генерал Маломуж розкрив плани Росії  Оладки з грушею без цукру: рецепт корисного сніданкувсі новини дня
Бізнес
Економіка
18.09.2024 190

Скільки коштів на субсидії залишилося до кінця року

Станом початок осені на житлові субсидії та пільги витрачено 27 млрд гривень з 49,9 млрд гривень, передбачених в державному бюджеті. Залишків коштів вистачить до кінця року.

Про це заявила міністр соціальної політики Оксана Жолнович, повідомляють Контракти з посиланням на її інтерв’ю виданню LIGA.net.

"Станом на цей момент з цієї програми… ми витратили десь приблизно 27 мільярдів. Тому в нас достатньо ресурсу, щоби покрити наступне півріччя. Ми не бачимо ризиків в тому що ця програма буде не виконана або в ній буде дефіцит. Вона в принципі була добре розрахована", - сказала вона

Жолнович повідомила, що спочатку у міністерстві трохи перестраховувалися і закладали можливість "різних змін в тарифах". "Тому на сьогодні в нас немає підстав говорити про те що ця програма не буде виконана", - додала вона.

За її словами, в програмі крім субсидій є пільги, наприклад учасників бойових дій і інших пільгових категорій.

Міністр розповіла, що взимку субсидії отримували 1,7 млн домогосподарств, влітку - 900 тисяч, оскільки "платіжка ж падає". Пільги взимку отримували 1,6 млн домогосподарств, і зараз ця цифра знижується.

Оценка материала:

5.00 / 2
Скільки коштів на субсидії залишилося до кінця року 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
18.09.2024 190
Еще материалы раздела «Економіка»