НОВИНИ ДНЯ: Зупинити війну в Україні та запобігти Армагеддону: що пропонують син Трампа та Роберт Кеннеді  Шольц зробив заяву про шляхи для досягнення миру в Україні  Шведські булочки з корицею канелбулар: рецепт ароматної випічки  Телескоп Hubble зробив унікальне фото галактики у сузір’ї Сітки  Недостатність західної допомоги не дає Україні створювати ефективні бойові підрозділи, - ISW  Рецепт хачапурі з кабачків  Коли день осіннього рівнодення 2024 року: що це за дата, чим вона особливавсі новини дня
Бізнес
Економіка
18.09.2024 181

МВФ категорично проти емісії гривні

Голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа заявила, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) виступає проти емісії (випуск в обіг нових грошових знаків) гривні.

Про це вона сказала сьогодні, 18 вересня, виступаючи у Верховній Раді перед журналістами, повідомляють Контракти з посиланням на LB.ua.

“Наші міжнародні партнери – у першу чергу Міжнародний валютний фонд – виступають категорично проти емісії або друкування української гривні”, – сказала Підласа.

Вона зазначила, що в України є дуже специфічні умови, за яких випадків країна може дозволити собі, щоб НБУ купував облігації внутрішньої державної позики, які випускає уряд, і таким чином друкував гривню. І цей випадок прописаний у меморандумі з МВФ, в його закритій частині. Він говорить, що Україна повинна мати розрив у надходженні міжнародної допомоги.

“Тобто наразі, коли розриву немає, я не думаю, що ми можемо у цьому році звернутися до такого способу. І тут розрахунок уряду, що комерційні банки будуть готові купити достатньо цінних паперів уряду, тобто позичити фактично уряду гроші для того, щоб ми могли профінансувати усі видатки до кінця року”, – пояснила Підласа.

Оценка материала:

5.00 / 2
МВФ категорично проти емісії гривні 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
18.09.2024 181
Еще материалы раздела «Економіка»