Життя та Стиль
Суспільство
Болгарський перець у маринаді: рецепт пікантної закуски
Якщо ви любите болгарський перець, то ця закуска з солодкого перцю в пікантному маринаді чудово підійде для святкового столу.
Перець поєднується з фетою або просто зі скибочкою свіжого хрумкого хліба, а також смакує як доповнення до м'яса, риби або картопляного пюре. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
перець болгарський - 7 шт.
соус соєвий - 2 ст. л.
Мед - 2 ч. л.
Часник - 3 зубки
олія оливкова - 2 ст. л.
Базилік - кілька листочків
сіль
- Болгарський перець викладіть на деко та відправте до заздалегідь розігрітої до 180 градусів духовки. Запікайте 25-30 хвилин. Складіть його до поліетиленового пакета, зав'яжіть і залиште на 10-15 хвилин.
- Часник очистьте та вичавіть через прес.
- Для соусу з'єднайте мед, часник, соєвий соус, оливкову олію, листочки базиліка і сіль. Перемішайте.
- Болгарський перець очистьте від шкірки й насіння. Наріжте тонкими смужками. Перемішайте з соусом. Складіть перець до ємності, закрийте кришкою та покладіть до холодильника на 12 годин.
Поради:
- Замість базиліка можна використовувати орегано.