НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Світ
21.09.2024 352

США посилюють перевірку компаній, які можуть порушувати санкції проти Росії

США звернулися до однієї страхової компанії за інформацією про 14 фірм, які, за підозрами Вашингтона, могли порушити санкції щодо російської нафти.

Як повідомляють Контракти.UA, це передає Bloomberg.

American Club (одна з основних компаній, які страхують судна від таких ризиків, як розлив нафти, і єдина, що базується в США) підтвердив, що отримав такий запит від Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів.

Як відомо, трейдери можуть купувати російську нафту, поки її ціна нижча за $60 за барель. Якщо ціна на сиру нафту перевищує цю цінову стелю, західним компаніям забороняється надавати такі послуги, як страхування і доставка.

Штати мають підстави вважати, що деякі з 14 компаній могли порушити запроваджені обмеження, при цьому деякі з цих організацій вже перебувають у списку санкцій.

Bloomberg зазначає, що це не вперше, коли США звертаються до постачальників послуг із перевезення вантажів щодо інформації про цінову межу. Наприкінці минулого року казначейство надіслало листи компаніям, які займаються перевезенням нафти, і які, як воно підозрювало, могли порушити обмеження. Відомство тоді погрожувало штрафами і ув'язненням.

Оценка материала:

5.00 / 1
США посилюють перевірку компаній, які можуть порушувати санкції проти Росії 5.00 5 1
Політика / Світ
21.09.2024 352
Еще материалы раздела «Світ»