НОВИНИ ДНЯ: У НАТО почали готувати план на випадок Третьої світової війни: що він передбачає  Україну очікує аномальне потепління: синоптик озвучив несподіваний прогноз  У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
25.09.2024 318

Синоптикиня назвала дату, коли в Україну увірветься похолодання

Похолодання в Україні очікується наприкінці тижня – в неділю, 29 вересня, однак воно буде не остаточним.

Найближчими днями завдяки антициклону пануватиме тепла, майже літня погода, однак на заході країни подекуди проллються дощі. Пише OBOZ.UA. Про це повідомляють Контракти.UA.

Такий прогноз оприлюднила українська синоптикиня Наталка Діденко у своєму Telegram-каналі. За її словами, в середу, 25 вересня, до України "залицятиметься" атмосферний фронт із заходу, повʼязаний із скандинавським циклоном Brigitta.

Через це в західних областях України подекуди пройдуть дощі, ймовірно з грозами.

"Проте решта території України все ще належатиме антициклону, тому в більшості областей 25-го вересня передбачається суха сонячна погода", – спрогнозувала Діденко.

Так, за даними синоптикиня, температура повітря буде майже літньою, +23...+28 градусів, у західних областях +21...+24 градуси.

У Києві сухо, сонячно та тепло, до +26.

"Відчутніше похолодання орієнтовно – 29 вересня, але до остаточно стійкого зниження температури повітря ще далеко", – розповіла Наталка Діденко.

Вона додала, що в Україні "чудовий помірно-континентальний клімат" (а на півдні Криму навіть субтропічний) – це один із найсприятливіших для життя людини.

Зазначимо, за даними Укргідрометцентру, протягом тижня дощі очікуються в середу, 25 вересня, – у західній частині України.

У четвер, 26 вересня, дощитиме вже й у кількох центральних і північних областях, зокрема на Вінничині, Житомирщині, Київщині, Чернігівщині, на заході – короткочасні дощі.

У п'ятницю, 27 вересня, суттєвих опадів не передбачається, у суботу, 28 вересня, дощі повернуться на захід України.

У неділю, 29 вересня, у західній частині України очікується погіршення погоди: хмарність, зниження температури повітря до +14 градусів, дощі.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше метеоролог Ігор Кібальчич розповів, що до України йдуть потоки теплого повітря з Туреччини та Балкан, завдяки чому поточний тиждень буде аномально теплим з температурою до +30 градусів. Водночас у західних областях подекуди проллються дощі.

За прогнозом Наталки Діденко, похолодання в Україні не буде раптовим. Температура знижуватиметься поступово, а затяжних злив не буде. Загалом початок осені виходить відносно сухим і теплим.

Оценка материала:

5.00 / 2
Синоптикиня назвала дату, коли в Україну увірветься похолодання 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
25.09.2024 318
Еще материалы раздела «Суспільство»