НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Бізнес
Нерухомість
24.09.2024 173

Девелопери прогнозують зростання цін на житло

Прийняття податкового законопроєкту №11416-д в цілому може призвести до зростання цін на житло та інші будівельні об'єкти.

Про це в коментарі LIGA.net розповів голова правління Української асоціації девелоперів Євген Фаворов, повідомляють Контракти.

"Із підвищенням військового збору збільшаться операційні витрати. Це, в свою чергу, може призвести до зростання цін на житло та інші будівельні об'єкти", – зазначив він.

Нагадаємо, військовий збір стягується при купівлі нерухомості і, зазвичай, ділиться порівну між покупцем та продавцем. Відповідно, за умови підвищення збору з 1,5% від вартості "квадратів" до 5%, покупцю доведеться переплатити за квартиру додаткові 1,75%, а девелопер ці самі 1,75% втратить зі свого доходу.

Є ймовірність того, що аби компенсувати свої втрати, багато девелоперів переглянуть ціну квадратного метра в бік збільшення.

"Загалом збільшення податків ускладнює умови для розвитку будівельної галузі, яка вже страждає від браку інвестицій та низького попиту на нерухомість", – каже Євген Фаворов.

Водночас, на ціні квадратного метра може відбитися не тільки збільшення військового збору, а й встановлення ставки податку на прибуток для фінансових установ на рівні 25%. Наприклад, якщо продаж нерухомості відбувається через фонд фінансування будівництва, до обов’язкових платежів додається винагорода управителя фонду – компанії, яка супроводжує угоду.

І якщо зі своєї винагороди замість поточних 18% управитель буде змушений сплачувати 25% податку на прибуток, втрачену різницю йому доведеться компенсувати – знову-таки, переклавши додаткове фінансове навантаження на покупця.

Оценка материала:

5.00 / 1
Девелопери прогнозують зростання цін на житло 5.00 5 1
Бізнес / Нерухомість
24.09.2024 173
Еще материалы раздела «Нерухомість»