НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
26.09.2024 211

Зеленський вважає, що союзники дозволять бити вглиб РФ, але для цього треба рішення США

Президент України Володимир Зеленський планує обговорити з президентом США Джо Байденом дозвіл на удари по території Росії.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на ABC News. Про це повідомляють Контракти.UA.

Український лідер зазначив, що цього тижня він знову порушить це питання перед Байденом.

За його словами, дозвіл на далекобійні удари дозволив би Україні завдавати ударів по російських авіабазах, які використовуються для скидання сотень бомб на східну Україну.

Зеленський також висловив упевненість, що інші союзники України, як-от Франція, Велика Британія, Італія та Німеччина, готові підтримати це рішення, але наголосив, що США мають очолити процес.

«Головна роль належить Сполученим Штатам і президенту Байдену. Усі дивляться на нього, і нам це необхідно для захисту», - наголосив Зеленський.

Удари вглиб Росії

Між союзниками України виникли розбіжності з приводу можливості використання українськими військовими західної зброї для ударів по російській території.

США зберігають заборону на такі дії, тоді як Великобританія активно лобіює зміну цієї позиції. Попри це, офіційна позиція Лондона поки що не змінилася.

Водночас The Washington Post повідомив, що США висловили сумніви щодо ефективності використання Україною далекобійних ракет для завдання ударів по російській території. На думку представників Білого дому та Пентагону, українські лідери не змогли надати достатніх аргументів на користь такої стратегії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський вважає, що союзники дозволять бити вглиб РФ, але для цього треба рішення США 5.00 5 2
Політика / Україна
26.09.2024 211
Еще материалы раздела «Україна»