НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.09.2024 1102

Марсохід Perseverance помітив незвичайний смугастий камінь на Марсі

Користувачі Мережі одразу ж почали пропонувати пояснення того, що це може бути за "камінь-зебра".

fafb589d50c56ead6c0cf85c8a64c114_26.09.24

Марсохід Perseverance, розроблений для дослідження кратера Єзеро на Марсі в рамках експедиції НАСА "Марс-2020", помітив чорно-білий смугастий камінь, який раніше не бачили на поверхні планети. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це пише Phys.org.

"Минув місяць відтоді, як марсохід почав підйом крутими схилами, що ведуть до краю кратера, в пошуках стародавніх каменів, які могли б розповісти вченим про минуле Марса. Це доволі складний підйом, але останнім часом Perseverance рухається швидше, оскільки підібрався до більш рівної ділянки", – йдеться у повідомленні.

Під час руху фахівці місії помітили дивний камінь з цікавою структурою. Команда запланувала мультиспектральне спостереження за допомогою камери Mastcam-Z, щоб роздивитися об'єкт ближче, перш ніж продовжити рух.

Згодом вчені зрозуміли, що об'єкт дуже незвичайний: діаметром близько 20 см, з малюнком із чорних і білих смуг.

Наукова група місії вважає, що цей камінь має структуру, не схожу на жодну іншу, виявлену в кратері Єзеро або навіть на всьому Марсі. Знання про структуру поки що обмежені, але ймовірно, в її створенні брали участь магматичні чи метаморфічні процеси.

Камінь відрізняється від навколишньої пухкої породи, що може вказувати на те, що він прибув сюди з іншого регіону. Можливо, він скотився з пагорба.

Нагадаємо, вчені повідомили, що у Землі колись були власні кільця, як у Сатурна. Наявність такого унікального об'єкта спричинила хаос на поверхні планети.

Оценка материала:

5.00 / 2
Марсохід Perseverance помітив незвичайний смугастий камінь на Марсі 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
26.09.2024 1102
Еще материалы раздела «Суспільство»