НОВИНИ ДНЯ: Новий сюрприз: в Україні обмежать перекази з "картки на картку" – що і коли зміниться  Де чекати на дощі та коли буде похолодання: прогноз погоди на вихідні  "Не означає відмову від НАТО". Ердоган виправдав плани Туреччини вступити до БРІКС  Скандали, інтриги та несподівані рішення: всі деталі візиту Зеленського до США  Зеленський у США ознайомив сенаторів від обох партій з Планом перемоги  На вихідних у деяких областях істотно похолодає  Небезпечна риторика? Чи є загроза від різких заяв Трампа про Зеленського та війну в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.09.2024 322

Коли прийде сильне похолодання і сильна злива в Україну: синоптик назвав дати

Погода в жовтні сильно здивує українців. Коли чекати сильного похолодання.

1727261740-5747_26.09.24

Погода в Україні буде різко змінюватися. Як розповів народний синоптик Станіслав Щедрін в інтерв'ю Главреду, на українців чекає різкий перехід зі спекотної на холодну погоду. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Цього року буде різкий перехід з осені в зиму. Значне похолодання очікується в другій половині листопада. Будуть значні мінусові температури, навіть удень", - розповів синоптик.

Синоптик також розповів, коли Україну накриють проливні дощі.

"28-29 вересня в західних, північних і частково центральних областях України будуть опади у вигляді дощу. Але буде тепло. У південних областях може бути до +30. Але значні опади слід очікувати в другій половині листопада", - додав Щедрін.

Погода в Україні - прогнози синоптиків

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків, у вересні середня температура повітря в Україні буде 15-20°C, у Карпатах 13-14°C, що на 2°C вище за норму. Місячна кількість опадів очікується в межах 37-76 мм, у Карпатах 97-111 мм, що відповідає нормі.

Також, як зазначила синоптикиня Укргідрометцентру Наталя Птуха, на початку вересня антициклон із півночі забезпечить суху погоду в більшості областей України, але на південному сході можливі короткочасні дощі через вплив зниженого тиску над Чорним морем.

Завідувачка відділу метеорологічних прогнозів Наталія Голеня зробила прогноз погоди на осінь. У вересні 2024 року в Україні може зберегтися метеорологічне літо з температурою до +38°C.

Оценка материала:

5.00 / 2
Коли прийде сильне похолодання і сильна злива в Україну: синоптик назвав дати 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
26.09.2024 322
Еще материалы раздела «Суспільство»