НОВИНИ ДНЯ: Присутність Сил оборони на Курщині ставить на паузу російський варіант врегулювання війни – експерт  Квасолеві сичики: рецепт пісного кулінарного скарбу Сумщини  В українському МЗС назвали країни, які працюють над дестабілізацією Європи  Які банки в Україні найприбутковіші: рейтинг від НБУ  Спецпредставник Трампа хоче знайти рішення для закінчення війни РФ проти України за 100 днів  Старовинні капустяні млинчики фучки: рецепт страви лемківської кухні  Археологи розкопали візантійський монастир віком 1500 роківвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.09.2024 522

Як приготувати грецький соус дзадзикі: розповідає фудблогер

Коли йдеться про грецьку кухню, не можна обійти увагою їхній холодний соус, що традиційно готується на основі густого грецького йогурту й ідеально смакуватиме спекотним літом.

24197e2fa1d874b5a1c5d612016a7511_28.09.24

На сторінці Nico Pallotta вийшло відео з рецептом традиційного грецького соусу, який додають як заправку до багатьох салатів, намазують на хліб та просто ставлять на стіл як доповнення до овочів. Готується він трохи більше ніж 15 хвилин. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Грецький йогурт - 240 г

Огірок - 170 г

Дрібно нарізана свіжа зелень - 2 ст. л

Лимонний сік - 15 г

Оливкова олія - 15 г

Часник - 1 зубчик

Сіль  - ½ ч. л

Приготування:

  • Огірок натерти на великій тертці;
  • Віджати його та покласти в глибоку тарілку;
  • Додати йогурт, зелень, лимонний сік, олію, часник (натертий на тертці) і сіль.
  • Ретельно все перемішати та відправити на деякий час в холодильник настоятися.

Поради:

  • Зелень: кріп, м’ята, петрушка або портулак;
  • Сік з огірка можна не виливати, а випити чи використати як тонік для обличчя;
  • Перед подаванням соус збризнути оливковою олією.

Подавайте його як топінг, соус, закуску або гарнір до овочів гриль, салатів, лаваша, оладок і фалафеля.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як приготувати грецький соус дзадзикі: розповідає фудблогер 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
28.09.2024 522
Еще материалы раздела «Суспільство»