НОВИНИ ДНЯ: Коли День захисників і захисниць України 2024 року: чому змінилася дата святкування  Головний економіст Китаю зник після критики в бік Сі Цзіньпіна, - WSJ  "Формула миру може припинити війну": Зеленський розповів, як обійти вето Росії в Радбезі ООН  Місцями опади. Синоптики попередили, де наприкінці робочого тижня пройдуть дощі та потепліє до +28 градусів  Експерт про різку заяву Трампа на адресу Зеленського: є два більш важливих моменти  Дуда повідомив, як діятиме, якщо Росія атакує українські АЕС  Дощі у чотирьох областях. Синоптики дали прогноз на 27 вересня в Українівсі новини дня
Політика
Світ
27.09.2024 3270

Спікер Джонсон поскаржився Зеленському на посла України в США

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон написав листа українському президенту Володимиру Зеленському. Він вимагає звільнити посла України в США Оксану Маркарову.

_dzhonson_gettyimages_1913161254_2ef437597e69ec09c40f8aac5083062b_650x410_27.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на лист Джонсона. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Шановний президенте Зеленський! Я вимагаю негайно звільнити посла України в США Оксану Маркарову", - написав у своєму листі Джонсон.

Як розповів спікер, цього тижня Маркарова організувала захід, під час якого ви відвідали американське виробниче підприємство.

Об’єкт перебував у полі політичних суперечок, його очолював найвищий політичний сурогат кандидата у президенти США від Демократично партії Камали Гарріс. Тому, за словами Джонсона, на захід "навмисне жодного республіканця не запросили".

"Тур явно був партійною передвиборчою подією, покликаною допомогти демократам, і явно є втручанням у вибори. Цей недалекоглядний і навмисно політичний крок призвів до того, що республіканці втратили довіру до здатності посла Маркарової справедливо й ефективно служити дипломатом у цій країні. Її потрібно негайно зняти з посади", - наголосив спікер.

Він нагадав, що раніше чітко заявляв, що всі іноземні держави повинні уникати висловлювання своєї думки або втручання у внутрішню політику США

"Підтримка припинення війни Росії проти України залишається двопартійною, але наші відносини піддаються невиправданим випробуванням і безпідставно заплямовуються, коли кандидати, які очолюють республіканський президентський список, стають мішенями для нападок у ЗМІ з боку посадових осіб вашого уряду. Ці інциденти не повинні повторитися", - додав Джонсон.

Візит Зеленського до Вашингтона

Нагадаємо, вчора ми повідомляли, що президент України Володимир Зеленський 26 вересня під час візиту до Капітолія США, має зустрітися з законодавцями від Демократичної та Республіканської партій.

Однак пізніше стало відомо, що зустріч спікера Палати представників Конгресу США Майка Джонсона із Зеленським може не відбутися.

26 вересня у Білому домі також заплановані дві зустрічі Зеленського з президентом США Джо Байденом.

Оценка материала:

5.00 / 2
Спікер Джонсон поскаржився Зеленському на посла України в США 5.00 5 2
Політика / Світ
27.09.2024 3270
Еще материалы раздела «Світ»