НОВИНИ ДНЯ: Головний економіст Китаю зник після критики в бік Сі Цзіньпіна, - WSJ  "Формула миру може припинити війну": Зеленський розповів, як обійти вето Росії в Радбезі ООН  Місцями опади. Синоптики попередили, де наприкінці робочого тижня пройдуть дощі та потепліє до +28 градусів  Експерт про різку заяву Трампа на адресу Зеленського: є два більш важливих моменти  Дуда повідомив, як діятиме, якщо Росія атакує українські АЕС  Дощі у чотирьох областях. Синоптики дали прогноз на 27 вересня в Україні  Україна легітимно обороняє свою територію, - президент Словаччинивсі новини дня
Політика
Світ
27.09.2024 256

Експерт про різку заяву Трампа на адресу Зеленського: є два більш важливих моменти

У тому, що екс-президент США Дональд Трамп назвав президента України Володимира Зеленського "найкращим продавцем", немає нічого незвичайного. Увагу варто звернути на два інші моменти.

_tramp_gettyimages_1476355137_b647bfc7930f642fc09df66d52bcfb0d_650x410_27.09.24

Про це у коментарі РБК-Україна заявив голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко. Про це повідомляють Контракти.UA.

Фесенко підкреслив, що подібні заяви Трампа, як у випадку із "продавцем", звучали від нього вже кілька разів. Але є більш важливі моменти.

Перший - Трамп заявив, що Зеленський нібито підтримує Гарріс на президентських виборах у США, що є неправдою.

"Він сказав про це публічно. І це означає, що хтось із найближчого оточення налаштував Трампа проти Зеленського", - уточнив політолог.

Другий момент, за словами Фесенка, більш серйозний. У його штабі розповіли, що зустріч із Зеленським під час його візиту до США заплановано не було. Хоча в офісі президента ще минулого тижня анонсували такі переговори.

"Швидше за все, переговори були, українська сторона хотіла зустрічі, але Трамп відмовився. Сигнал не дуже добрий. Це означає, що у нас проблема у відносинах із командою Трампа", - вважає політолог.

Що передувало

Нагадаємо, раніше Трамп заявив, що Зеленський - "найкращий продавець у світі", оскільки "щоразу, коли він приїжджає до США, повертається з 60 млрд доларів".

Оценка материала:

5.00 / 2
Експерт про різку заяву Трампа на адресу Зеленського: є два більш важливих моменти 5.00 5 2
Політика / Світ
27.09.2024 256
Еще материалы раздела «Світ»