НОВИНИ ДНЯ: Заморозки у жовтні - звичайне явище. Якої погоди очікувати в Україні у другий місяць осені  Коли День захисників і захисниць України 2024 року: чому змінилася дата святкування  Головний економіст Китаю зник після критики в бік Сі Цзіньпіна, - WSJ  "Формула миру може припинити війну": Зеленський розповів, як обійти вето Росії в Радбезі ООН  Місцями опади. Синоптики попередили, де наприкінці робочого тижня пройдуть дощі та потепліє до +28 градусів  Експерт про різку заяву Трампа на адресу Зеленського: є два більш важливих моменти  Дуда повідомив, як діятиме, якщо Росія атакує українські АЕСвсі новини дня
Політика
Світ
27.09.2024 1549

Китай заявив про створення платформи "Друзі миру" щодо війни в Україні

Китай з країнами Глобального Півдня хоче створити платформу "Друзі миру". Вона буде направлена на так зване політичне врегулювання війни в Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Міністерства закордонних справ Китаю. Про це повідомляють Контракти.UA.

Глава МЗС Китаю Ван І у кулуарах ООН зустрівся з головним спеціальним радником президента Бразилії Селсо Аморімом.

Ван І заявив, що Китай, Пакистан та інші країни Глобального Півдня збираються створити платформу "Друзів Миру" щодо "кризи" в Україні (так Китай називає війну Росії проти України). Як пояснив китайський міністр, "Друзі миру" - це не закрита група, а відкрита платформа, вона не прагне конкуренції та конфронтації, а веде діалог.

""Друзі Миру" мають на меті об’єктивний і раціональний голос і відіграватимуть конструктивну роль у політичному врегулюванні українського питання", - йдеться у заяві.

Спецпредставник Бразилії нагадав про "мирний план" Китаю та Бразилії щодо України і заявив, що він має велике значення.

"Обидві сторони можуть продовжувати працювати разом, щоб відігравати роль "друзів миру", досягати загального консенсусу та сприяти охолодженню ситуації", - сказав радник президента Бразилії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Китай заявив про створення платформи "Друзі миру" щодо війни в Україні 5.00 5 2
Політика / Світ
27.09.2024 1549
Еще материалы раздела «Світ»