НОВИНИ ДНЯ: Боєприпаси для авіації і не лише. США офіційно оголосили нову військову допомогу Україні  "Рупор" Путіна назвав причини коригування ядерної доктрини  В Україні задощить. Синоптики назвали регіони, де чекати опади 28 вересня  Команда Зеленського не погодилася на зустріч із Трампом: Time назвав неочікувану причину  Новий сюрприз: в Україні обмежать перекази з "картки на картку" – що і коли зміниться  Де чекати на дощі та коли буде похолодання: прогноз погоди на вихідні  "Не означає відмову від НАТО". Ердоган виправдав плани Туреччини вступити до БРІКСвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.09.2024 141

Померла зірка фільмів "Гаррі Поттер" Меггі Сміт

Легендарної акторки не стало у віці 89 років.

099722832f21b2e52c381cd92a0acbed_28.09.24

Зірка фільмів "Гаррі Поттер", популярна британська акторка Меггі Сміт померла. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Знаменитості не стало сьогодні, 27 вересня. Меггі Сміт померла у лікарні у віці 89 років. Точної причини смерті поки що не оприлюднюють. Проте відомо, що поруч з нею в останні хвилини її життя були друзі й близькі. Про це повідомляє ВВС з посиланням на родичів акторки. У зірки залишилося двоє синів і п’ятеро онуків.

"З великим сумом ми повідомляємо про смерть Меггі Сміт. Вона мирно померла в лікарні сьогодні рано-вранці у п’ятницю, 27 вересня. Останні періоди вона провела з друзями та родиною. Вона залишила двох синів і п’ятьох люблячих онуків, які спустошені втратою особливої матері та бабусі", — йдеться в заяві сім'ї.

Зірка найбільше запам'яталася своєю роллю Мінерви Макґонеґел у низці фільмів "Гаррі Поттер", яку вона продовжувала виконувати навіть коли проходила сеанси хіміотерапії під час лікування раку грудей ​​2007 року. Також знаковими для зірки стали такі персонажі —  Дездемона з "Отелло" та леді Вайолет Кроулі з "Абатства Даунтон".

1969 року Меггі Сміт отримала "Оскар" за найкращу жіночу роль у фільмі "Розквіт міс Джин Броді", а 1978 року – за найкращу жіночу роль другого плану у фільмі "Каліфорнійська сюїта".

Оценка материала:

5.00 / 2
Померла зірка фільмів "Гаррі Поттер" Меггі Сміт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
28.09.2024 141
Еще материалы раздела «Суспільство»