НОВИНИ ДНЯ: Кім Чен Ин заявив про небезпеку ядерної війни  Третя світова війна вже почалась: термінова заява Залужного  Яблучний тарт татен: рецепт ароматної французької випічки  На Марсі знайшли ознаки життя: що кажуть вчені  Майже 90% компаній планують підвищити зарплати: на скільки вони зростуть у 2025 році  "Загарбати цілком й остаточно": політичний експерт назвав сценарій, який Путін підготував для України  Що робити, щоб буряк швидше зварився: 25 хвилин на будь-який розмір плоду — і каструля буде чистоювсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.09.2024 326

Голубцевий пиріг: незвичайний рецепт улюбленої страви

Якщо вам смакують голубці, але ви не любите чи не вмієте їх крутити, цей рецепт саме для вас.

853c34f0166a975e51939c28ef5f1994_30.09.24

На сторінці lichtenstadt показали цікавий рецепт традиційних голубців, але для тих, хто не хоче витрачати багато часу на їхнє приготування. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

капуста білокачанна - 1 шт.

фарш - 1 кг

петрушка - 1 пучок

селера - 1 пучок

рис круглий - 1 скл.

сіль

концентрат гранатовий - 5 ст. л.

перець чорний

мʼята суха - ⅓ ч. л.

Часник - 4 зубки

Кориця  - ⅓ ч. л.

олія оливкова - 6 ст. л.

Окріп - 4 скл.

Цукор - 1 ч. л.

паста томатна - 1 ст. л.

Приготування:

  • Капусту залийте водою та замочіть приблизно на 25 хвилин;
  • Злийте воду та замініть її холодною;
  • Обережно видаліть листя, щоб воно залишилося цілим.
  • Гострим ножем розріжте качан капусти, акуратно видаліть 10-15 листків і покладіть їх до широкої каструлі.
  • Добре перемішайте всі інгредієнти начинки: фарш, петрушку, селеру, рис, сіль і чорний перець, гранатовий концентрат, мʼяту, часник, корицю та оливкову олію.
  • Розгорніть капустяний лист корінцем до себе. Зріжте кілька сантиметрів від початку, де тверде стебло.
  • Помістіть повну ложку начинки на кілька сантиметрів від краю одного боку. Сформуйте начинку у форму ковбаски та згорніть капустяний лист у формі циліндра.
  • Покладіть згорнутий лист до каструлі.
  • Зробіть усе те саме з усіма капустяними листами.
  • Змішайте всі інгредієнти соусу – окріп, цукор і томатну пасту – та акуратно залийте голубці, щоб вони були повністю покриті соусом.
  • Доведіть до кипіння, потім накрийте кришкою, поставте до духовки і запікайте дві години за 190°C.
  • Кожну годину перевіряйте, чи є рідина, можливо її треба буде долити.
  • До столу подавайте в гарячому вигляді.

Поради:

  • Замість гранатового концентрату можна використати виноградний.
  • Якщо у вас залишилися рештки капусти, не викидайте їх, адже з них можна приготувати щось інше.

Дехто з читачів наголосив, що ця страва навіть більше нагадує капустяний пиріг і виходить дуже смачною та ароматною.

Оценка материала:

5.00 / 2
Голубцевий пиріг: незвичайний рецепт улюбленої страви 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
30.09.2024 326
Еще материалы раздела «Суспільство»