НОВИНИ ДНЯ: Ціни "кусаються". Скільки коштують квартири в Іспанії  Трамп сказав, як потрібно завершити війну в Україні  Синоптики дали прогноз на 29 вересня в Україні. Де сильно холодає  Зустріч Зеленського з Трампом: основні заяви   В Україні можуть знову підвищити податки: Гетманцев назвав підстави  На Україну насувається негода: в яких регіонах будуть дощі та шквали  Угорщина доєднається до ініціативи "Друзі миру", яку започаткували Китай та Бразиліявсі новини дня
Бізнес
Економіка
29.09.2024 173

В Україні можуть знову підвищити податки: Гетманцев назвав підстави

Податки в Україні можуть знову підвищити, якщо з'явиться відповідна пропозиція уряду.

9bf17f429315af6ba613050f1bdfb640_29.09.24

Зараз в Україні немає підстав для підвищення податку на додану вартість (ПДВ). Але це не виключає, що такі підстави можуть з'явитися найближчим часом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це розповів народний депутат України, голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв'ю "Українським новинам".

"Зараз ми бачимо, що немає підстав підвищувати ПДВ, але не виключаємо, що вони з'являться в майбутньому... А це майбутнє може бути і через місяць або пізніше... Може з'явитися відповідна пропозиція від уряду. Без неї ми нічого не будемо робити", – пояснив депутат.

Він додав, що у питанні податкових змін необхідно виходити з позиції уряду і розміру оборонних витрат, оскільки це "фактично єдине обґрунтування" для підвищення ПДВ.

"Як ресурс, з точки зору публічних фінансів, це правильне джерело, і воно найменш шкідливе з усіх, які ще залишилися на столі. Тому як ресурс, ми його можемо використовувати. З іншого боку, чи потрібен він [ПДВ як ресурс – ред.] взагалі, чи ні – має визначити уряд", – додав депутат.

За словами Гетманцева, змін, за які Рада вже проголосувала в першому читанні податкового законопроєкта, наразі достатньо.

"Ми повинні пам'ятати про потреби не тільки до кінця року, а й на наступний рік, де ми поки що не маємо 100% впевненості в залученні всіх тих обсягів зовнішньої допомоги, якої потребуватимемо", – попередив Данило Гетманцев.

Нагадаємо, 17 вересня Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроєкт №11416д, який передбачає суттєве підвищення податків. Законопроєкт має на меті збільшити податкові надходження на 58 млрд грн до кінця цього року та ще на 137 млрд – 2025-го.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні можуть знову підвищити податки: Гетманцев назвав підстави 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
29.09.2024 173
Еще материалы раздела «Економіка»