Життя та Стиль
Суспільство
Песто-хліб з куркою: рецепт італійського закритого бутерброда
Приготуйте цей смачний хліб з чудовим поєднанням смаків та текстур, який стане гарним перекусом, якщо ви зголодніли.
На сторінці Kookmutsjes показали, як приготувати смачний італійський бутерброд з цікавою начинкою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Борошно - 500 г
Пармезан - 40 г
Оливкова олія - 40 мл
Швидкорозчинні дріжджі (сухі) - 10 г
Мед - 12 г
Сіль - ⅓ ч. л
Вода (тепла) - 280 мл
Песто (свіжий) - 100 г
Твердий сир - 75 г
Куряча грудка - 550 г
Сіль - ⅔ ч. л
Суха цибуля (мелена приправа) - 1 ч. л
Сухий часник (мелена приправа) - 1 ч. л
Сухий болгарський перець (мелена приправа) - 1 ч. л
Каєнський перець - ½ ч. л
Сушена петрушка - 1,5 г
Оливкова олія - 25 мл
Моцарела
Твердий сир
Помідор
Приготування:
- Додайте борошно, пармезан, оливкову олію, дріжджі, мед, сіль і теплу воду у велику миску;
- Перемішайте все та вимішуйте тісто 10-12 хвилин;
- Накрийте його та дайте піднятися в теплому місці, залишивши на годину або поки воно не збільшиться вдвічі;
- Курку помийте та наріжте скибочками. Покладіть її у велику миску, додайте сіль, приправу цибулі, часнику, болгарського перцю, каєнського перцю, сушену петрушку та оливкову олію. Перемішайте все та залиште у мисці, накривши кришкою та поставивши у холодильник;
- Розділіть тісто на 6 однакових частин і сформуйте з них кульки;
- Візьміть одну кульку тіста та розкачайте її, потім складіть навпіл;
- Викладіть тісто на деко, застелене пергаментом. Покладіть зверху тіста шар зеленого песто та тертого сиру. Дайте тісту піднятися, залишивши десь на 30 хвилин або поки воно не збільшиться вдвічі;
- Розігрійте духовку до 200 ℃ і випікайте хліб 10-15 хвилин до золотисто-коричневого кольору;
- Викладіть курку на деко, застелене пергаментом, і поставте у розігріту до 200℃ духовку та запікайте 15 хвилин;
- Обережно дістаньте курку з духовки. Нанесіть на неї зелений песто, а зверху покладіть тертий сир, моцарелу та скибочки помідорів;
- Знову помістіть курку в розігріту духовку до 200℃ і запікайте ще 10 хвилин;
- Відкрийте хліб з песто та наповніть його соусом, свіжими овочами, смаженим червоним перцем, моцарелою та сумішшю з куркою та песто.
Ви можете обрати іншу начинку для цього хліба за своїм смаком.