Життя та Стиль
Суспільство
Що скуштувати та що купити: Савва Лібкін розповів про кулінарні візитівки Одеси
Одеса – одна з перлин українського морського узбережжя, колоритне місто, в яке у вас немає шансів не закохатися.
В Одесі ви побачите чудову архітектуру та історичну спадщину країни, познайомитеся з гарними людьми та насолодитеся безкрайніми морськими просторами. І що точно не має пройти повз вас – це її неповторний смак. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Відомий одесит Савва Лібкін поділився власними думками щодо того, що варто спробувати та обов'язково скуштувати в Одесі, щоб відчути її на смак і, можливо, забрати з собою додому її часточку.
7 найголовніших закусок одеської кухні:
- шийка;
- тюлька;
- форшмак;
- фарширована риба;
- дунайка з молодою картоплею та кримською цибулею;
- солодкий перець із бринзою;
- салат з мікадо.
25 основних товарів одеської кухні:
- камбала і глось;
- тюлька і пузанок;
- мідії;
- дунайка;
- бичок-батіг;
- барабулька;
- сарган;
- раки;
- рачки;
- щуча ікра;
- бринза овеча молода;
- бринза молода й витримана;
- томати Мікадо;
- бичаче серце;
- картопля молода;
- баклажани;
- перець Білозірка;
- картопля "сорокаденка" і Роксолана;
- огірок Роднічок;
- біла черешня;
- слива Венгерка;
- ягнятина;
- телятина;
- кавун херсонський;
- червона кримська цибуля.
Отже, наступного разу, коли ви вирішите завітати до Одеси, хапайте цей список порад – і хай ваша поїздка стане справжнім гастротуром.
Оценка материала:
Що скуштувати та що купити: Савва Лібкін розповів про кулінарні візитівки Одеси01.10.2024