НОВИНИ ДНЯ: "Ситуація дуже сумна": що стало причиною посухи в Україні та коли нарешті підуть дощі  Дуда про історичні питання з Україною: сподіваюсь на прорив, а не шантаж  Голубцевий пиріг: незвичайний рецепт улюбленої страви  Жовтень почнеться аномальною погодою: прогноз синоптика на тиждень  Захід має встановити власні червоні лінії, а не думати про лінії Путіна, - дипломат  Фінансовий гороскоп на жовтень 2024 року  Яким буде жовтень в Україні: прогноз синоптиківвсі новини дня
Бізнес
Економіка
30.09.2024 399

В Україні хочуть змінити принцип розрахунку пенсій та запровадити "бали"

В Україні хочуть змінити принцип розрахунку пенсій та запровадити "бали"

dscf6575_id98891_1300x867_453306fa5e6696764dba51b9323ae50e_650x410_30.09.24

В Україні хочуть змінити принцип розрахунку пенсій. Планується зараховувати бали за кількість років страхового стажу та розмір зарплати.

Про це заявила міністр соціальної політики Оксана Жолнович, пише РБК-Україна з посиланням на її заяву під час презентації "Соціального порталу". Про це повідомляють Контракти.UA.

"У рамках пенсійної реформи ми хочемо зробити такі зміни, які би показували дуже простий механізм обрахунку і виплати пенсій", - сказала вона.

За її словами, важливими є кількість років, які людина працювала, та кількість внесків в страхову систему. Тому це має бути основою, як ця пенсія розраховується.

"І ми ці два критерії закладаємо в бали, які будуть сумуватися за кожен місяць. І кожна людина при виході на пенсію матиме сукупність балів, що переведеться у відсоток до середньої заробітної плати по Україні", - повідомила міністр.

Жолнович відзначила, що це "найбільш релевантна категорія, яка показує реальність грошових коштів. Те, що ми всі як українців в рамках середньої зарплати, заробляємо, це та сума, по якій ми в конкретному році живемо".

"І тому це буде найбільш справедливий формат і накопичення наших солідарних пенсійних внесків", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики Оксана Жолнович заявила, що пенсійна система України часто і багато піддавалася змінам, через що обрахунок пенсії ускладнився. Тож у Мінсоцполітики хочуть спростити механізм.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні хочуть змінити принцип розрахунку пенсій та запровадити "бали" 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
30.09.2024 399
Еще материалы раздела «Економіка»