НОВИНИ ДНЯ: Стипендії у Польщі: які виплати можуть отримати українські студенти  Зеленський на зустрічі з Трампом: Україна до листопада може зупинити Путіна  Паштет із курячої печінки з коньяком: вишуканий рецепт  Це вже востаннє: коли в Україні переводять годинники на зимовий час 2024 року  "Ситуація дуже сумна": що стало причиною посухи в Україні та коли нарешті підуть дощі  Дуда про історичні питання з Україною: сподіваюсь на прорив, а не шантаж  Голубцевий пиріг: незвичайний рецепт улюбленої стравивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.09.2024 177

"Ситуація дуже сумна": що стало причиною посухи в Україні та коли нарешті підуть дощі

Цього року метеорологічна осінь прийде в Україну практично сухою. Посуха, яку спричиняє блокуючий антициклон, з часом тільки посилюватиметься, опади очікуються лише на заході країни.

24-kanal_large_30.09.24

Про це в інтервʼю OBOZ.UA сказала начальниця відділу агрометеорології Українського гідрометцентру Тетяна Адаменко. Вона пояснила, що цей антициклон прийшов в Україну з північного заходу і не дає проникнути вологим масам до центру країни, на схід та південь. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Ця ситуація триватиме, навіть коли температура знизиться. Ми перейдемо до осінніх показників, але, найімовірніше, опадів не буде приблизно до 9-10 жовтня, за сьогоднішніми розрахунками", – зазначила Адаменко.

Синоптикиня прогнозує, що дощі здебільшого пройдуть у західних областях України.

"На жаль, осінь прийде в Україну практично сухою. Посуха посилюватиметься, і ситуація дуже сумна. Основні дощі випадуть лише у західних областях, де ситуація й так сприятлива для сівби. Це Львівська, Рівненська, Волинська області", – розповіла вона.

Як повідомляв OBOZ.UA, Адаменко також розповіла, що в західних областях України вже знизилася температура повітря і почалися дощі. На решті території нашої країни метеорологічне літо триватиме до початку жовтня.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Ситуація дуже сумна": що стало причиною посухи в Україні та коли нарешті підуть дощі 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
30.09.2024 177
Еще материалы раздела «Суспільство»