НОВИНИ ДНЯ: Український "колібрі": дивну істоту з довжелезним хоботом все частіше можна побачити в нашій країні  Республіканці готуються легально скасовувати результати виборів у США, - Reuters  Що скуштувати та що купити: Савва Лібкін розповів про кулінарні візитівки Одеси  Вчені виявили схожу на Землю планету, але є нюанс  У НБУ пояснили, чому спав ажіотаж на валютному ринку  Більше шкоди, ніж користі: Bloomberg оцінило наслідки перемир'я для України  Песто-хліб з куркою: рецепт італійського закритого бутербродавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.10.2024 978

Вчені виявили схожу на Землю планету, але є нюанс

Кам'яниста планета розташована за 4 тисячі світлових років і перебуває ближче до центру галактики.

Вчені заявили про виявлення планети, схожої на Землю. Однак це відкриття має невеликий нюанс. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомляє Science Alert.

Планета приблизно в 1,9 раза більша за Землю і обертається навколо своєї планети на відстані, яка приблизно вдвічі більша за відстань від Землі до Сонця. Але ця зірка – білий карлик. А це означає, що будь-яке життя, яке могло б існувати на планеті, було знищено.

Планета під назвою KMT-2020-BLG-0414 розташована за 4 тисячі світлових років від нашої планети. Вона є скелястим світом, який обертається навколо білого карлика. Згідно з прогнозами, наше Сонце перетвориться на такого ж білого карлика за 5 млрд років.

"Поки що в нас немає єдиної думки про те, чи зможе Земля пережити фазу червоного гіганта за 6 млрд років. У будь-якому разі, наша планета залишатиметься придатною для життя близько мільярда років, після чого океани випаруються через неконтрольований парниковий ефект — задовго до того, як червоний гігант поглине планету", — сказав провідний автор дослідження з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго Кемін Чжан.

Раніше стало відомо, що у новому дослідженні фізики вирахували потенційну тривалість існування космосу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вчені виявили схожу на Землю планету, але є нюанс 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
01.10.2024 978
Еще материалы раздела «Суспільство»