Життя та Стиль
Суспільство
Картопляні крокети: рецепт оригінального гарніру
Картопляні крокети – це новий варіант приготувати зі звичного картопляного пюре незвичайну страву, перед якою неможливо встояти.
Для цього знадобиться кілька простих інгредієнтів і трохи часу. Як результат, ви отримаєте крокети з хрумкою скоринкою і повітряною серединкою. Подавайте з будь-яким видом м'яса як самостійну страву та як гарнір. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Картопля - 500 г
яйце куряче - 1 шт.
масло вершкове - 20 г
сухарі панірувальні - 100 г
борошно пшеничне - 50 г
олія - 400 мл
приправа із сухих трав
сіль
- Відокремте білок від жовтка.
- Білок збийте в піну.
- Картоплю вимийте і наріжте середніми кубиками. Викладіть до каструлі та залийте холодною водою. Посоліть і варіть під закритою кришкою 20 хвилин. Воду злийте та розімніть картоплю в пюре. Додайте жовток, вершкове масло і приправу. Перемішайте до однорідності. Мокрими руками зробіть кульки. Обваляйте в борошні, занурьте в білок і знову обваляйте в панірувальних сухарях.
- У глибокій сковороді розігрійте до кипіння олію. Опускайте в киплячу олію по кілька крокетів і смажте частинами до золотавої скоринки. Готові крокети шумівкою викладайте на серветку.
Поради:
- Крокети у фритюрі мають вільно плавати в олії, не торкаючись одна одної.
- Картопляні крокети можна приготувати з залишків пюре.