НОВИНИ ДНЯ: Деякі рішення Байдена щодо України можуть допомогти Трампу, - Bloomberg  У РФ стурбовані економічними витратами на продовження війни в Україні, - ISW  Як зберегти очищену картоплю, щоб вона не потемніла  На Марсі вода могла бути ще раніше, ніж вважалося: вчені дослідили найстаріший марсіанський метеорит  В Україну йдуть дощі та мокрий сніг: де і коли буде мокро  Погода в Україні різко зміниться: готуйтеся до снігу та морозів  Сніг на сході і заході: синоптик розповіла, яку погоду в Україні очікувати 26 листопадавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.10.2024 414

Зробіть цю просту процедуру перед тим, як варити пшоно — і крупа не буде гірчити: секрет кулінарів

Усі добре знають, що перед приготуванням пшоняну крупу потрібно ретельно промити окропом до прозорості води. Він добре прибирає гіркоту і змиває з пшона все зайве. Однак є ще одна важлива процедура, про яку часто забувають.

f5a3dae7ad8c41ba11976d6705132858_04.10.24

Хоча промивання пшона окропом — це дійсно дієва порада, проте досвідчені кулінари добре знають, що прибрати зайву гіркоту можна лише попереднім обсмажуванням крупи на сухій сковороді. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Головна відмінність пшона від інших круп, які можуть без проблем зберігатися рік чи два, полягає в тому, що воно дуже швидко злежується і починає гірчити. Прибрати неприємну гірчинку можна лише попереднім обсмажуванням, особливо якщо крупа вже лежить досить давно.

Зрозуміло, що перед обсмажуванням потрібно ще додатково прибрати з пшона все сміття. Тому промивати крупу все ж таки дуже важливо. Але це ви можете робити і в холодній воді.

Також, щоб пшоняна каша точно не гірчила, кулінари радять готувати її не на воді, а на молоці. Тоді страва виходить дуже ніжною.

Спочатку варіть пшоно у воді до напівготовності. Потім рідину злийте, а до крупи долийте молоко та варіть вже до повної готовності, поки вона не загусне.

Якщо вам все ж подобається каша на воді, тоді обов'язково змініть її в середині варіння. Не забувайте, що рідини не повинно бути надто багато, інакше ваша каша вийде надто рідкою і вам доведеться виправляти неприємну ситуацію.

Щоб приготувати розсипчасту пшоняну кашу, потрібно дотримуватися пропорцій — на 1 склянку крупи 2 склянки води.

Не поспішайте прибирати кришку з каструлі, коли каша вже готова. Вимкніть плиту, закутайте каструлю рушником і залишіть на пів години. Каша настоїться, її структура і смак значно покращаться. Якщо готуєте в мультиварці, то обов'язково увімкніть режим "Нагрівання" на 30 хвилин.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зробіть цю просту процедуру перед тим, як варити пшоно — і крупа не буде гірчити: секрет кулінарів 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
04.10.2024 414
Еще материалы раздела «Суспільство»