НОВИНИ ДНЯ: США після виборів можуть дозволити Україні завдавати ударів вглиб РФ — WP  Дощі вщухнуть, але буде прохолодно: прогноз погоди на вівторок, 1 жовтня  Наприкінці вересня в Києві зафіксували ще три температурні рекорди  На заході України завтра дощитиме, температура повітря знизиться до +4°  Синоптики дали прогноз на 29 вересня в Україні. Де сильно холодає  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.10.2024 232

Синоптик розказала, коли чекати бабине літо

У жовтні температура суттєво знизиться в порівнянні з вереснем. Проте заморозків та інших природних аномалій очікувати не варто. Прихід осені буде поступовим, а бабине літо – кілька теплих, майже літніх днів – може наступити у другій половині жовтня.

Про це розповіла начальник відділу агрометеорології Українського гідрометцентру Тетяна Адаменко в інтерв'ю OBOZ.UA, повідомляють Контракти.

За її словами, по-справжньому осіння погода буде на всій території України на початку жовтня.

На початку жовтня на всій території України температурні показники будуть осінніми: +18…+20 градусів у денний час, +8…+10 градусів у нічний.

«Все відбувається плавно, заморозків немає. Погода типова для початку жовтня. І слава Богу, бо цього року суцільні аномалії», – зауважила синоптик.

Також вона розповіла, чи варто очікувати бабине літо у жовтні.

«Це період теплої погоди після похолодання. Тобто має різко похолодати, а потім так скластися синоптична ситуація, що прийде тепла повітряна маса, і ми матимемо кілька майже літніх днів», – пояснила вона.

Якщо говорити про погоду в жовтні, то потепління, яке може бути, буде «міжсезонням», а не бабиним літом, оскільки сильного похолодання, заморозків не очікується. Таке міжсезоння може прийти в Україну в другій половині жовтня.

За її прогнозом, осінь прийде в Україну практично сухою. Посуха посилюватиметься, і ситуація дуже сумна. Основні дощі випадуть лише у західних областях, де ситуація й так сприятлива для сівби. Це Львівська, Рівненська, Волинська області.

За її словами, причина посухи – блокуючий антициклон, який прийшов в Україну з північного заходу і не дає проникнути вологим масам до центру країни, на схід та південь.

«Ця ситуація триватиме, навіть коли температура знизиться. Ми перейдемо до осінніх показників, але, найімовірніше, опадів не буде приблизно до 9-10 жовтня, за сьогоднішніми розрахунками», – пояснила вона.

Оценка материала:

5.00 / 2
Синоптик розказала, коли чекати бабине літо 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
02.10.2024 232
Еще материалы раздела «Суспільство»