НОВИНИ ДНЯ: Не наші методи: нардеп від “Слуги народу” висловився про великі гроші для добровольців ЗСУ  Вибори у США. Топ-5 фактів про виборчу кампанію 2024 року  Навіщо кухарі додають до тушкованої капусти молоко: ви точно про це не знали  Місяць до виборів у США. Які рейтинги у Трампа й Гарріс і що вони готують один проти одного  Перемир’я замість перемоги?: чому кінець війни в Україні – за горами  У Росії пригрозили війною ще кільком країнам: що обурило Москву  Як тушкувати капусту в каструлі, з м'ясом на сковорідці, скільки часу потрібно для її приготуваннявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.10.2024 756

Навіщо кухарі додають до тушкованої капусти молоко: ви точно про це не знали

Який інгредієнт покращить запах і смак капусти.

c005aa7f936f95afc4e5cf18796be76f_06.10.24

Тушкована капуста є корисною, смачною, бюджетною стравою, яка ще й готується дуже швидко. Завдяки цьому вона завоювала популярність серед багатьох українців. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Професійні кухарі під час приготування капусти часто додають до неї такий незвичний інгредієнт, як молоко, і мало хто знає, навіщо вони це роблять.

Навіщо додають молоко до капусти, коли її тушкують

Покращення запаху

Мабуть, усім відомий характерний запах тушкованої капусти. Хоча він і не впливає на смакові якості страви, але знижує апетит. Саме для нейтралізації цього "побічного ефекту" тушкування капусти й потрібно додавати молоко під час її приготування.

Пом'якшення капусти

Капуста може залишатися достатньо твердою навіть після тушкування. Додавання молока в цьому разі значно пом'якшить її, помітно підвищить якість страви.

Рецепт приготування тушкованої капусти з додаванням молока

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 500 г
  • морква – 1 шт.
  • цибулина – 1 шт.
  • олія – 3 ст. л.
  • молоко – 100 мл
  • лавровий лист, сіль, перець і зелень за смаком

Готуємо тушковану капусту

Наріжте капусту якомога тонше. Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на великій тертці.

На рослинній олії обсмажте цибулю, а коли вона стане прозорою, додайте до неї моркву. Коли овочі набудуть золотавого відтінку, додайте капусту та сіль з перцем, а також молоко.

Перемішайте все і тушкуйте під закритою кришкою приблизно 10 хвилин на вогні середньої потужності. В кінці  додайте спеції та зелень, після чого капусту варто перемішати ще раз і зняти з плити.

Для тушкованої капусти підійде молоко з будь-яким показником жирності. В кінці тушкування можна додати також невеликий шматок вершкового масла, воно зробить страву ніжною і ситною.

Оценка материала:

5.00 / 3
Навіщо кухарі додають до тушкованої капусти молоко: ви точно про це не знали 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
06.10.2024 756
Еще материалы раздела «Суспільство»