НОВИНИ ДНЯ: Тепло у жовтні: синоптик розповів, якою буде погода у вихідні  Катастрофа морської піхоти: BBC назвало втрати Росії у Вугледарі  Рецепт канелоні з м'ясним фаршем  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  "Ринок тютюну та алкоголю без контрабанди". В Україні готують запуск системи еАкциз, - Федоров  Словаччина хоче відновити відносини з Росією: до чого тут Україна  На вихідних у більшості регіонів Україні дощитиме, вдень до +27°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.10.2024 211

Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз

Цими вихідними, 5-6 жовтня, циклон із південного заходу принесе дощі в деякі регіони України.

Зокрема, сильні опади очікуються на заході країни та в деяких центральних областях. Пише OBOZ.UA. Про це повідомляють Контракти.UA.

Суха погода збережеться лише на сході та південному сході. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

У суботу, 5 жовтня, помірні дощі ймовірні на заході, а також у Київській, Чернігівській, Сумській та Черкаській областях. Температура на заході вдень підніметься до +18 градусів, а вночі опуститься до +11…+13 градусів. На сході та півдні температура вдень сягатиме +27 градусів.

У неділю, 6 жовтня, короткочасні дощі можливі майже по всій Україні, за винятком сходу. У центральних та західних областях можливі грози та сильні дощі. Температура на сході та півдні залишиться високою — до +27 градусів, на заході очікується від +12 до +17 градусів.

Як повідомляв OBOZ.UA, в Україні триває активне протистояння між осінньою та літньою погодою. За словами синоптикині Українського гідрометцентру Наталії Птухи, ця "битва" ще далека від завершення. Вона пояснила, що країна опинилася в епіцентрі "битви" між прохолодними повітряними масами з заходу та теплими, які надходять з південного сходу.

Раніше керівниця відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко розповіла, що цьогорічний жовтень очікується дещо теплішим від норми. Хвилі похолодання ймовірні у середині першої та на початку третьої декади місяця.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
05.10.2024 211
Еще материалы раздела «Суспільство»