НОВИНИ ДНЯ: Ціна як за оренду. Українці частіше купують квартири в новобудовах  Синоптики дали прогноз на 6 жовтня в Україні: де чекати зливи  Макрон розкритикував подвійні стандарти щодо війни в Україні та на Близькому Сході  Як тушкувати капусту, щоб було смачно навіть без м'яса: рецепт із книжок  Осінь готує сюрприз: в Україні різко зміниться погода — огляд  Росіяни встановлюють на "найкращі" танки Путіна триповерхову броню, але все марно – Forbes  У Курській області раптово змінилася ситуація: деталівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.10.2024 607

Синоптик розповіла, де в Україні похолодає на наступному тижні

Циклон з півдня приніс в Україну дощі та аномальне тепло з температурою повітря до +29 градусів, яка надалі почне знижуватися.

Синоптик Наталка Діденко, в інтерв'ю для радіо NV, розповіла про дощі на вихідних, а також повідомила, як зміниться погода на наступному тижні та чи будуть в Україні заморозки найближчим часом, повідомляють Контракти.

За словами синоптика, цими вихідними, у зв’язку з переміщенням до України циклону з півдня, з атмосферними фронтами, приходять дощі, які охопили Київ, Київську область та частину центральних областей. «Я підкреслюю на частину, тому що, наприклад, Полтавщина, Дніпропетровщина, ну, все ж тримаються у сухій погоді. А у східній частині України та у більшості південних областей і в Криму також переважатиме суха повітряна маса. На Одещині лише, є ймовірність опадів», — зауважила вона.

Розподіл температури повітря, за її словами, зараз залишається в межах 25−28 градусів на сході й півдні та свіжішими градусами на заході, де в середньому буде +12+17. Надалі ситуація зміниться. «На наступному тижні і у тих же західних областях трохи потеплішає. І там температура повітря підвищиться на 24 градуси. А ось на сході, на півдні, температура повітря трохи знизиться, там 9, 10 та 11 жовтня буде ще порівняно тепло, але вже не 28 градусів», — попередила синоптик.

«Стосовно заморозків. Між іншим, вони були не лише на Високогір'ї. Кілька днів тому, в багатьох західних областях була буквально одна морозна ніч. Це стосувалося, до речі, і Закарпаття традиційно теплого, і прикарпатських областей. Але поки що якихось передумов для серйозних заморозків я не бачу. Завжди треба розраховувати на прояснення. Якщо чисте небо вночі та існує перенесення якоїсь північної повітряної маси, то заморозки більш ймовірні. Але поки що не йдеться про якісь такі дуже-дуже серйозні, загрозливі заморозки», — повідомила Діденко.

Оценка материала:

5.00 / 2
Синоптик розповіла, де в Україні похолодає на наступному тижні 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
06.10.2024 607
Еще материалы раздела «Суспільство»