НОВИНИ ДНЯ: Кліматологи оголосили про прихід зими до Києва  Прем’єр Польщі побачив у падінні режиму Асада можливість перемогти Росію  Поставки російського газу до Китаю досягли нового добового рекорду, - Bloomberg  Яких "сюрпризів" очікувати від погоди 10 грудня: прогноз синоптикині  Падіння Асада: Байден розповів, чи планують США співпрацювати з опозицією Сирії  Не папірець з кількома підписами. Зеленський відповів, що потрібно для завершення війни  У ГУР повідомили деталі авіавтечі Башара Асада та російських генераліввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.10.2024 352

Фарширований гарбуз: рецепт ефектної та корисної страви

Ця страва не лише чудова на вигляд, але й на смак просто приголомшлива.

81a68733407e551d6d7d0d827a1e895d_09.10.24

Подавайте її до святкового столу як гарнір або як основну страву. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

мускатний гарбуз, розрізаний навпіл і очищений від насіння - 2 шт.

олія оливкова - 2,5 ст. л.

зерна кукурудзяні - 1,5 скл.

Кіноа - 1 скл.

вода або бульйон овочевий - 2 скл.

Нут - 1 банка або 200 г

цибуля зелена - 1 пучок

перець болгарський - 2 шт.

петрушка - 1 пучок

фундук - 100 г

олія оливкова - 80 мл

оцет яблучний - 50 мл

гірчиця діжонська - 1 ст. л.

сир твердий - 50 г

перець чорний свіжомелений

сіль

1. Розігрійте духовку до 200 градусів. Підготуйте два дека.

2. Натріть внутрішню частину половинок гарбуза 2 столовими ложками оливкової олії, а потім покладіть половинки зрізом униз на деко. Запікайте, поки гарбуз не стане м'яким, 20–25 хвилин.

3. Перекладіть кукурудзу на друге деко і збризкайте ½ столової ложки оливкової олії. Запікайте, поки кукурудза не почне набувати золотаво-коричневого кольору, 8–10 хвилин.

4. В невеликій каструлі змішайте кіноа та воду або бульйон. Доведіть до кипіння і варіть, поки рідина майже не зникне, а кіноа не стане м'яким, 12–15 хвилин.

5. Перекладіть кіноа до великої миски та перемішайте зі смаженою кукурудзою, нутом, зеленою цибулею, червоним перцем, петрушкою і фундуком.

6. У невеликій мисці збийте оливкову олію з оцтом і гірчицею, щоб змішати. Приправте сіллю та перцем.

7. Додайте заправку до начинки та добре перемішайте. Розкладіть її всередині половинок гарбуза. Ви можете вибрати частину приготовленого овоча, щоб звільнити більше місця для начинки, або просто викласти все зверху.

8. Прикрасьте кожен шматочок гарбуза 2 столовими ложками тертого сиру, а потім знову покладіть до духовки, доки сир не розплавиться, а начинка не стане теплою, ще 10–12 хвилин.

9. Подавайте страву теплою, одразу ж.

Оценка материала:

5.00 / 2
Фарширований гарбуз: рецепт ефектної та корисної страви 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
09.10.2024 352
Еще материалы раздела «Суспільство»