НОВИНИ ДНЯ: Чому Байден дозволив бити далекобійною зброєю по Росії: деталі від Reuters  Кім Чен Ин заявив про небезпеку ядерної війни  Синоптики погіршили прогноз погоди на вихідні: які регіони постраждають найбільше  Жителів низки регіонів України попередили про ожеледицю на дорогах у найближчу добу  Мокрий сніг і різкі перепади температури: яку погоду в Україні очікувати 23 листопада  На вихідних Україні прогнозують від -4 до +13, у суботу - дощі з мокрим снігом  "Довгі Нептуни" та 30 тисяч дальнобійних дронів: Зеленський розповів про українську зброювсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.10.2024 864

Рецепт зеленого борщу зі щавлем

Зелений борщ – одна з найкорисніших і найсмачніших перших страв української кухні.

Навесні, коли так хочеться свіжої зелені, борщ зі щавлем буде особливо доречним. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Основним інгредієнтом страви є свіжий щавель. Також до складу зеленого борщу входять свинячі ребра, картопля, яйця, овочі та зелень.

Інгредієнти

ребра свинячі - 500 г

картопля - 3 шт.

цибуля ріпчаста - 1 шт.

морква - 1 шт.

щавель свіжий - 150 г

яйце - 4 шт.

вода - 2,5 л

олія - 2 ст. л.

сіль

зелень (кріп, петрушка)

Приготування:

  1. Свинячі ребра помийте та наріжте на шматки. Викладіть до каструлі, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Знімайте пінку, яка утворюватиметься.
  2. Варіть м'ясо на повільному вогні одну годину, потім дістаньте його з бульйону, відокремте від кісток і наріжте невеликими шматочками. Бульйон процідіть і викладіть до нього м'ясо.
  3. Картоплю, моркву й цибулю почистьте. Картоплю з цибулею наріжте невеликими кубиками, а моркву натріть на середній тертці.
  4. Яйця відваріть у киплячій воді 6-8 хвилин. Охолодіть, очистьте та наріжте кубиками.
  5. До киплячого бульйону викладіть картоплю і варіть 10 хвилин.
  6. На сковороді з олією обсмажте цибулю й моркву до м'якості.
  7. Щавель, кріп і петрушку добре промийте під проточною водою та дрібно наріжте.
  8. До бульйону з картоплею викладіть обсмажені овочі, яйця, щавель, зелень, посоліть, доведіть до кипіння і проваріть одну хвилину. Дайте готовому борщу настоятися 10-15 хвилин.

Поради:

  • Подавайте зелений борщ зі сметаною.

Оценка материала:

5.00 / 2
Рецепт зеленого борщу зі щавлем 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
10.10.2024 864
Еще материалы раздела «Суспільство»