НОВИНИ ДНЯ: Синоптик дала прогноз на 28 жовтня в Україні та назвала дату похолодання  “Окупувати Москву та скинути Путіна”: американський філософ запропонував модель перемоги   В Україні пропонують запровадити обов'язкову накопичувальну пенсію: що це може змінити   Жовтневе тепло мине: в Україні різко зміниться погода, що прогнозують синоптики  В Україні відновили бронювання від мобілізації, але з умовою: що вирішив Кабмін  В ISW пояснили, чому Путін перебільшує успіхи РФ у Курській області  Гутерріш зустріччю з Путіним порушив позицію ООН щодо підтримки МКС, - Кислицявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.10.2024 814

Рецепт зеленого борщу зі щавлем

Зелений борщ – одна з найкорисніших і найсмачніших перших страв української кухні.

Навесні, коли так хочеться свіжої зелені, борщ зі щавлем буде особливо доречним. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Основним інгредієнтом страви є свіжий щавель. Також до складу зеленого борщу входять свинячі ребра, картопля, яйця, овочі та зелень.

Інгредієнти

ребра свинячі - 500 г

картопля - 3 шт.

цибуля ріпчаста - 1 шт.

морква - 1 шт.

щавель свіжий - 150 г

яйце - 4 шт.

вода - 2,5 л

олія - 2 ст. л.

сіль

зелень (кріп, петрушка)

Приготування:

  1. Свинячі ребра помийте та наріжте на шматки. Викладіть до каструлі, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Знімайте пінку, яка утворюватиметься.
  2. Варіть м'ясо на повільному вогні одну годину, потім дістаньте його з бульйону, відокремте від кісток і наріжте невеликими шматочками. Бульйон процідіть і викладіть до нього м'ясо.
  3. Картоплю, моркву й цибулю почистьте. Картоплю з цибулею наріжте невеликими кубиками, а моркву натріть на середній тертці.
  4. Яйця відваріть у киплячій воді 6-8 хвилин. Охолодіть, очистьте та наріжте кубиками.
  5. До киплячого бульйону викладіть картоплю і варіть 10 хвилин.
  6. На сковороді з олією обсмажте цибулю й моркву до м'якості.
  7. Щавель, кріп і петрушку добре промийте під проточною водою та дрібно наріжте.
  8. До бульйону з картоплею викладіть обсмажені овочі, яйця, щавель, зелень, посоліть, доведіть до кипіння і проваріть одну хвилину. Дайте готовому борщу настоятися 10-15 хвилин.

Поради:

  • Подавайте зелений борщ зі сметаною.

Оценка материала:

5.00 / 2
Рецепт зеленого борщу зі щавлем 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
10.10.2024 814
Еще материалы раздела «Суспільство»